Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Slovensko

Jedna z minulotýždňových zrážok vlakov s ľuďmi sa skončila smrťou muža

Ilustračné foto Foto: TASR/Martin Baumann

Mimoriadne nebezpečný prípad sa stal v Martine, kde na železničnom priecestí uviazol medzi rahnami automobil.

Bratislava 6. júla (TASR) - Železnice Slovenskej republiky (ŽSK) zaznamenali v priebehu minulého týždňa viacero zrážok vlakov s ľuďmi. Najhoršie sa skončil prípad, ktorý sa odohral na trati medzi Devínskou Novou Vsou a Zohorom. Po zrážke tu zomrel muž, ktorý sa neoprávnene pohyboval v koľajisku.

"ŽSR zaznamenali v priebehu minulého týždňa aj ďalšie zrážky, pri ktorých, našťastie, nevyhasol ľudský život," informovala hovorkyňa železníc Martina Pavliková. Prípady sa stali v železničnej stanici Hnúšťa, na trati Bratislava Hlavná stanica - Bratislava Nové Mesto a tiež v úseku Výhybňa Paludza - Liptovský Mikuláš.

Pavliková informovala aj o dvoch zrážkach vlakov s osobnými autami na železničnom priecestí. K takýmto prípadom došlo na trati medzi Chynoranmi a Rybanmi a vo Vrábľoch. "Pri zrážkach nedošlo k ujmám na zdraví, incidenty však spôsobili meškanie vlakov," uviedla Pavliková.

V tejto súvislosti dodala, že mimoriadne nebezpečný prípad sa stal v Martine, kde na železničnom priecestí uviazol medzi rahnami automobil. "Rušňovodičovi sa však podarilo včas zastaviť prichádzajúci vlak. Vodič automobilu odišiel ešte pred príchodom zamestnanca ŽSR," objasnila Pavliková s tým, že prípadom sa zaoberá polícia.