Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Slovensko

Prokuratúra zrušila obvinenie exšéfa štátnej firmy MH Development

Na ilustračnej fotke budova Generálnej prokuratúry SR. Foto: TERAZ.sk/Andrej Galica

Ladislav Košecký bol obvinený v kauze pokút, prenájmu auta a faktúr.

Bratislava 17. decembra (TASR) - Prokuratúra zrušila obvinenie už bývalého šéfa štátnej firmy MH Development Ladislava Košeckého v kauze pokút, prenájmu auta a faktúr.

Pre Aktuálne.sk to potvrdil hovorca bratislavskej krajskej prokuratúry Oliver Janíček. "Prokurátor Krajskej prokuratúry Bratislava na podklade sťažnosti obvineného zrušil uznesenie vyšetrovateľa Národnej protikorupčnej jednotky, ktorým bolo voči Ladislavovi K. vznesené obvinenie pre prečin porušovania povinnosti pri správe cudzieho majetku ako predčasne vydané, bez náležitého objasnenia všetkých skutkových okolností," informoval Janíček. Vyšetrovateľ má teraz podľa pokynu prokurátora znovu konať a rozhodnúť.

Košecký sa dostal do problémov pre pokuty, ktoré si nechal preplatiť zo štátneho, zvláštny prenájom auta a čudné faktúry. Šéf rezortu vnútra Robert Kaliňák v novembri na tlačovej besede oznámil, že polícia Košeckého obvinila z prečinu porušovania povinností pri správe cudzieho majetku. Na celú kauzu upozornil nezaradený poslanec a podpredseda strany Sieť Miroslav Beblavý.

Ten inicioval mimoriadnu schôdzu a žiadal aby fungovanie spoločnosti pod vedením Košeckého preveril aj Najvyšší kontrolný úrad, pripomína mimo iného dnes Aktuálne.sk a portál dodáva, že pre tento prípad Košecký skončil na čele MH Development a minister hospodárstva Pavol Pavlis informoval aj o výmene členov zostatku dozornej rady.

KALIŇÁK: Prípad bývalého šéfa MH Development nepôjde do stratena



Minister vnútra Robert Kaliňák si nemyslí, že by po najnovšom zásahu prokurátora mala ísť kauza bývalého šéfa štátnej firmy MH Development Ladislava Košeckého do stratena. Uviedol to dnes po rokovaní vlády.

„Prokurátor je pánom trestného konania, my sa prispôsobíme jeho rozhodnutiu,“ reagoval na tento krok Kaliňák. Zdôraznil, že ho rešpektujú. Uznesenie však zatiaľ nevidel. Predpokladá, že prokurátor môže vyšetrovateľa žiadať, napríklad, o lepšiu technickú kvalifikáciu skutku alebo doloženie ďalších skutočností.

„Nevidím v tom nejaký zásadný problém v tejto chvíli,“ uviedol šéf rezortu. Zároveň povedal, že jeho názor na konanie bývalého šéfa MH Development sa nezmenil. „Myslíme si, že tam došlo k naplneniu skutkovej podstaty trestného činu,“ doplnil.