Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Slovensko

Nehody na tratiach: Evidujú šesť smrteľných zrážok vlaku s osobou

Ilustračná fotografia. Foto: TASR

ŽSR zaznamenali tiež prípady vandalizmu.

Bratislava 5. marca (TASR) - Od 5. februára do 3. marca evidujú Železnice Slovenskej republiky (ŽSR) šesť smrteľných zrážok vlaku s osobou, jeden tragický prípad, keď došlo doposiaľ z nezistených príčin k vypadnutiu osoby z vlaku, a tri zrážky vlaku s cestným motorovým vozidlom na priecestiach, pri ktorých zomrela jedna osoba. TASR o tom informovala hovorkyňa ŽSR Vladimíra Bahýlová.

"Vlak je obrovský kolos, ktorý môže mať brzdnú dráhu v závislosti od rýchlosti aj viac ako kilometer a následky zrážky s ním bývajú fatálne," zdôraznila hovorkyňa. ŽSR ako manažér infraštruktúry opakovane apelujú na všetkých vodičov, chodcov, cyklistov, aby si pred železničným priecestím počínali vždy mimoriadne opatrne, najmä sa presvedčili, či môžu bezpečne prejsť cez železničné priecestie.

ŽSR zaznamenali tiež prípady vandalizmu. Opätovne upozornili na jeho nebezpečné dôsledky. "Vandali si neuvedomujú, že svojím konaním ohrozujú nielen plynulú prevádzku osobnej a nákladnej dopravy, ale hazardujú aj s ľudskými životmi. ŽSR preto prosia verejnosť, aby bola všímavá k dianiu na železnici, aby pri zistení podozrivého konania či pohybu cudzích osôb na železnici či v blízkosti majetku ŽSR kontaktovala políciu a eliminovala trestnú činnosť," dodala hovorkyňa.