Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Slovensko

Minulý týždeň sa na železniciach nezaobišiel bez strát na životoch

Ilustračné foto. Foto: TASR/Pavel Neubauer

Vandali si nedávajú pauzu ani počas leta. Naukladané kamene na koľajach boli rušňovodičmi nahlásené na štyroch miestach.

Bratislava 16. júla (TASR) - Ani uplynulý týždeň sa nezaobišiel na slovenských železniciach bez straty na živote. Železnice Slovenskej republiky (ŽSR) síce žiadnu zrážku vlaku s človekom nezaznamenali, v úseku Lipany – Pusté Pole však bola výpravcovi nahlásená usmrtená žena neznámym vlakom. Príčinu usmrtenia polícia vyšetruje. TASR informoval Dávid Bozsaky z odboru komunikácie generálneho riaditeľstva Železníc Slovenskej republiky (ŽSR).

Železnice nezaznamenali zrážku vlaku s vozidlom na železničných priecestiach vo svojej správe. "Avšak na železničnej stanici (ŽST) Sečovce bolo hliadkou Policajného zboru zadržané vozidlo, ktorého vodič odlomil rahno na železničnom priecestí," doplnil Bozsaky.

Minulý týždeň bola na železniciach niekoľkokrát zastavená doprava. A to napríklad na zastávke Brodno v úseku Žilina - Kysucké Nové Mesto, kde bola nahlásená ležiaca žena v koľajisku. Tá bola po príchode policajnej hliadky zaistená a odovzdaná na psychologické vyšetrenie. Pre hľadanie samovraha pozastavili dopravu aj v úseku Púchov – Považská Bystrica – Považská Teplá. Vlak musel výpravca zastaviť na ŽST Michalovce, keď neznámy cestujúci naskakoval na odchádzajúci rýchlik.

Vandali si nedávajú pauzu ani počas leta. Naukladané kamene na koľajach boli rušňovodičmi nahlásené na štyroch miestach. V ŽST Krupina došlo nárazom k ohnutiu pluhu na rušni nákladného vlaku. "Pri odstraňovaní poruchy zistil zamestnanec železníc zničené žiarovky a filtre na návestidle v úseku Paludza – Liptovský Mikuláš," dodal Bozsaky.