Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Slovensko

Na trati zahynul jeden človek, pribúda vandalizmu a krádeží

Ilustračné foto Foto: TASR

Tragédia sa stala na železničnej stanici v Sládkovičove, pričom dopravná nehoda si vyžiadala meškanie dvoch vlakov.

Bratislava 9. januára (TASR) - Na tratiach Železníc Slovenskej republiky (ŽSR) zahynula počas uplynulého týždňa jedna osoba. Stalo sa tak na železničnej stanici v Sládkovičove, pričom tragická dopravná nehoda si vyžiadala meškanie dvoch vlakov. TASR o tom dnes informovali z odboru komunikácie Generálneho riaditeľstva ŽSR.

Na nezabezpečenom priecestí medzi stanicami Párnica a Kraľovany sa minulý týždeň zrazilo auto s vlakom, zraneného vodiča previezli na ošetrenie. K druhej zrážke došlo na zabezpečenom priecestí na stanici Poprad-Tatry, pri nehode nikto neutrpel zranenie. "ŽSR opätovne apelujú na vodičov, aby pri prejazde cez železničné priecestia boli pozornejší a ohľaduplnejší a dôsledne dodržiavali zákon o premávke na pozemných komunikáciách," konštatoval odbor komunikácie.

Plynulosť v doprave narušili aj dve lavíny, ktoré spadli 4. januára v úseku Párnica – Kraľovany. Železničná trať bola sprejazdnená snehovým pluhom, niekoľko vlakov nebolo vypravených. Možná nebola v danom čase ani náhradná autobusová doprava, keďže lavína zasypala aj priľahlú cestu. Okrem toho zaevidovali železnice 22 lomov koľajníc, ku ktorým dochádza aj vplyvom extrémne nízkych teplôt. Pre nepriaznivé počasie, silné mrazy, husté sneženie a silný vietor meškalo 149 vlakov, a to celkovo 1497 minút.

Ničím nezvyčajným neboli minulý týždeň rôzne prípady vandalizmu a krádeží. V Podbrezovej poškodili podnapité osoby vchodové dvere do vestibulu staničnej budovy, v čakárni na stanici v Pribeníku rozbil výtržník okno a dvere, v Želiezovciach zasa ukradli vyvesené cestovné poriadky vlakovej dopravy pre verejnosť s príchodmi a odchodmi vlakov.