Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Slovensko

ŽSR: Zaznamenali dve zrážky vlaku a auta aj dva pokusy o samovraždu

Ilustračné foto Foto: TASR/KR PZ Trenčín

V priebehu uplynulého týždňa sa podľa hovorkyne ŽSR vyskytli štyri prípady krádeží a vyčíňali aj vandali.

Bratislava 5. októbra (TASR) - Dve zrážky vlaku a osobného auta, dva pokusy o samovraždu, štyri krádeže, 29 prípadov zrážok vlaku so zverou - aj to sa stalo minulý týždeň na tratiach slovenských železníc. TASR o tom informovala hovorkyňa Železníc Slovenskej republiky (ŽSR) Martina Pavliková.

Nákladný vlak s osobným autom sa minulý týždeň zrazil v úseku Bratislava-Petržalka – Rusovce. "V úseku Holíč nad Moravou–Skalica sa stal druhý podobný prípad a v oboch prípadoch boli vodiči odvezení na vyšetrenie do najbližšej nemocnice," uviedla Pavliková.

Na zastávke Banská Bystrica mesto zase minulý týždeň oznámil cestujúci pod vplyvom alkoholu vlakovému personálu, že má v úmysle spáchať samovraždu. V tomto prípade zasiahla privolaná polícia. "Policajná hliadka zasahovala aj v úseku Medzibrod – Brusno kúpele, kde bola ohlásená civilná osoba v koľajisku, tiež so samovražednými úmyslami," priblížila hovorkyňa s tým, že ŽSR ale nezaznamenali žiadny prípad zrážky vlaku s osobou.

V priebehu uplynulého týždňa sa tiež podľa hovorkyne vyskytli štyri prípady krádeží a vyčíňali aj vandali. "Napríklad v úseku Bratislava-Nové Mesto – Bratislava hlavná stanica vykradli transformátorovú skrinku," uviedla. Po príchode osobného vlaku do ŽST Trnava zase rušňovodič nahlásil grafity na riadiacom vozni, pravdepodobne ho postriekali počas pobytu vlaku na zastávke Brestovany.