Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Slovensko

ZSSK upozorňuje na výluku vybraných vlakov od Trenčína po Žilinu

Ilustračné foto Foto: TASR/AP

Jeden osobný vlak bude na trase zo Žiliny do Trenčína odrieknutý v časti trasy bez náhrady.

Bratislava 27. februára (TASR) – Na hlavnej železničnej trati od Trenčína cez Púchov do Žiliny (trať č. 120) bude v dôsledku prác na trati obmedzená vlaková doprava prevádzkovaná Železničnou spoločnosťou Slovensko (ZSSK). Výlukové práce budú prebiehať od nedele 1. marca do utorka 31. marca 2015. Obmedzenia sa celkovo dotknú 19 osobných vlakov, a to troch osobných vlakov na trase zo Žiliny do Trenčína a troch osobných vlakov na trase z Trenčína do Žiliny. Vybrané osobné vlaky pôjdu z cieľovej železničnej stanice skôr od desať do pätnásť minút.

Jeden osobný vlak bude na trase zo Žiliny do Trenčína odrieknutý v časti trasy bez náhrady.

Na trase zo Žiliny do Púchova obmedzenie zasiahne štyri osobné vlaky a z Púchova do Žiliny šesť osobných vlakov, ktoré budú v  celej, resp. v časti trasy nahradené autobusmi.

Súčasne sa výluka vo vybraných dňoch dotkne dvoch osobných vlakov na vedľajšej trati (trať č. 125) Horní Lideč - Púchov a Púchov – Lúky pod Makytou. Vlaky budú v celej trase nahradené autobusmi, ktoré zabezpečuje ZSSK.

Výluku realizujú Železnice SR - správca železničnej infraštruktúry. Dôvodom sú rekonštrukčné a stavebné práce na traťovom úseku Bytča - Považská Teplá.

Podrobnosti o výluke a cestovné poriadky náhradnej autobusovej dopravy sú zverejnené na www.slovakrail.sk.

Informáciu TASR poskytla riaditeľka odboru komunikácie ZSSK Jana Morháčová.