Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Slovensko

Zbor väzenskej a justičnej stráže má nového generálneho riaditeľa

Milan Ivan Foto: MSSR

Minister spravodlivosti Tomáš Borec vymenoval do tejto funkcie plukovníka Milana Ivana.

Bratislava 2. októbra (TASR) – Zbor väzenskej a justičnej stráže SR (ZVJS) má nového generálneho riaditeľa. Minister spravodlivosti Tomáš Borec k 1. októbru vymenoval do tejto funkcie plukovníka Milana Ivana. Doterajší námestník pre ekonomiku nahradil plukovníka Eugena Balka, ktorý bol vo funkcii viac ako dva roky. Ten požiadal o uvoľnenie z osobných dôvodov. "Jeho odchodom do výsluhového dôchodku stráca väzenstvo zanieteného a skúseného odborníka, ktorý sa za posledné dva roky významnou mierou pričinil o konsolidáciu slovenského väzenstva," povedala dnes pre TASR hovorkyňa Ministerstva spravodlivosti SR Alexandra Donevová.

Nový generálny riaditeľ ZVJS Milan Ivan má podľa ministerstva všetky predpoklady a skúsenosti na to, aby nadviazal na doterajšie vedenie zboru v oblasti rozvoja a modernizácie zboru, na ktorom sa aj doteraz osobne ako námestník generálneho riaditeľa pre ekonomické veci podieľal.

Väzenstvo v posledných rokoch prešlo významnými zmenami najmä v legislatívnej oblasti, keď boli prijaté významné novely zákona o zbore a zákonov o výkone trestu odňatia slobody a výkone väzby, ako aj v oblasti ekonomického zabezpečenia zboru. Ďalšou výzvou pre väzenstvo a celý rezort justície bude úspešná implementácia projektu elektronického monitoringu osôb, ktorý predstavuje jednu z najväčších zmien v 45-ročnej histórii samostatného slovenského väzenstva.

Plukovník Ivan sa narodil v roku 1957 v Želiezovciach. Je príslušníkom zboru od roku 1982. Vykonával viaceré funkcie vrátane riadiacich funkcií v ústave Želiezovce, ale aj na Generálnom riaditeľstve ZVJS. V rokoch 2010-2012 pôsobil na Ministerstve spravodlivosti SR, kde viedol sekciu ekonomiky, uvádza sa v tlačovej správe MS SR.