Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Šport

VIDEO: Líder z Bystrice prehral vo Zvolene, Nitra zdolala Košice

Šarvátka na konci druhej tretiny v zápase 26. kola Tipsport extraligy medzi HK Nitra a HC Košice 4. decembra 2016 v Nitre. Foto: TASR/Henrich Mišovič

Pozrite sa, ako sa darilo hráčom v 26. kole Tipsport ligy.

Bratislava 4. decembra (TASR) - Líder hokejovej Tipsport Ligy HC'05 Banská Bystrica prehral tretí zápas v sérii. V nedeľu podľahol na ľade HKM Zvolen 0:2. Šancu predstihnúť ho nevyužili Košice, ktoré v šlágri 26. kola prehrali v Nitre 2:3 a na druhom mieste tabuľky strácajú dva body.

HK Nitra – HC Košice 3:2 (2:0, 1:1, 0:1)


Šláger 26. kola medzi Nitrou a Košicami sa začal vo svižnom tempe zo strany na stranu. Prvý gól zápasu strelili v 2. minúte domáci, keď presilovú hru využil Milam. Aktivita Nitry neopadla ani po strelenom góle a hokejisti Košíc boli zakríknutí. V 7. minúte mali Nitrania opäť výhodu presilovej hry, ktorú využil Blackwater. Hostia si veľké šance nevypracovali a puky, ktoré smerovali do priestoru brány zachytával Valent. V 14. minúte mal veľkú príležitosť na navýšenie výsledku Macík, ale nariadené trestné strieľanie nepremenil. O minútu neskôr sa rútil sám na Habala Ručkay, ale hosťujúci brankár zakročil lapačkou. Emócie pribúdali a do menšej šarvátky sa pustili Pupák s Klímom. Domáci hráči výborne bránili stredné pásmo a hostia si po zvyšok tretiny vytvorili len minimum šancí.

Na začiatku druhej tretiny znížil na 2:1 presnou strelou pod brvno Suja. V 26. minúte mohol potrestať veľkú chybu hosťujúcej obrany Bajtek, ale puk mu pred Habalom odskočil. V 31. minúte počas presilovej hry mal veľkú príležitosť Macík, ale Habal si s jeho strelou poradil. Nitrania v druhej polovici prostrednej časti hry ubránili presilovú hru štyroch proti trom. V 37. minúte sa na ľade znovu zaiskrilo, keď sme videli pästnú výmenu Slováka s Matejkom a obaja putovali predčasne do kabín. V 39. minúte dostal prihrávku medzi kruhy domáci Bajtek a strelou nad Habalovu vyrážačku zvýšil na 3:1.



V úvode tretej tretiny mal príležitosť Paukovček, ale jeho bekhendový pokus Habal zachytil svojou lapačkou. Nitrania sa zbytočne nehrnuli do útoku a skôr sa sústredili na obranu a dôsledne strážili košických hráčov. V 55. minúte Košičania obliehali nitriansku bránu počas presilovej hry, z ktorej nakoniec pramenil gól na 3:2 z hokejky Biceka. V samotnom závere videli diváci enormný tlak Košíc v presilovej hre, ktorú hostia vylepšili o hru bez brankára, ale gól sa im streliť nepodarilo a Nitra si víťazstvo ustrážila.


HK Nitra – HC Košice 3:2 (2:0, 1:1, 0:1)

Góly:
2. Milam (Blackwater, Slovák), 7. Blackwater (Milam), 39. Bajtek (Krištof, Štefanka) – 22. Suja (Nagy, Deyl), 55. Bicek (Suja, Bartánus). Rozhodovali: Mrkva, Úlehla – Stannzel, Tvrdoň, vylúčení 13:13 na 2 min, navyše: Slovák - Matejka obaja DKZ za údery, presilovky: 2:1, oslabenia: 0:0, 2787 divákov

Zostavy:

Nitra:
Valent – Ordzovenský, Milam, Mezei, Rais, Kuzma, Pupák, P. König, Chalupa – Macík. Slovák, Blackwater - D. König, Krištof, Štefanka - Bajtek, Paukovček, H. Ručkay - Piačka, Ondrušek, Šille

Košice: Habal – Vašíček, Deyl, Šedivý, Dudáš, Šmach, Matejka, Jankovič – Nagy, Suja, Bicek - Milý, Boltun, Hričina - Varga, Hruška, Bartánus - Bartoš, Klíma

Andrej Kmeč, tréner Nitry: "My sme do zápasu vstúpili veľmi dobre, mali sme tam viacero šancí a škoda, že sme jednu alebo dve naviac nevyužili v prvej tretine. V druhej tretine sa súper zdvihol, čo sme aj očakávali. Spravili sme jednu zbytočnú chybu, keď sme zatiahli puk do nášho pásma a súper to využil. Tak ako nám v prvej tretine vyšli presilovky, tak potom už v ďalšom priebehu sme sa trápili a naopak súper sa dostal do presilových hier. Našťastie sme z toho dostali len jeden gól. Záver bol už hektický, Marek Slovák dostal trest do konca zápasu, Judd Blackwater mal problémy s korčuľou, takže sme to skladali tak ako sa dalo a našťastie sme záver ustrážili a získali tri body."



Rostislav Čada, tréner Košíc: "My sme mali úvod zápasu a celú prvú tretinu veľmi slabú. Od druhej tretiny sme sa výrazne zlepšili, dali sme kontaktný gól a boli sme blízko vyrovnania v dlhej presilovke 4 na 3. V tretej tretine sme podali najlepší výkon, dokázali sme si vytvoriť tlak a chýbalo nám trochu šťastia pri záverečnej powerplay k tomu, aby sme zápas dokázali posunúť až do predĺženia. Mrzí nás a sme nespokojní, že odchádzame z Nitry bez zisku bodov."



HK Dukla Trenčín – MHk 32 Liptovský Mikuláš 0:3 (0:2, 0:0, 0:1)



Do stretnutia tabuľkových susedov vstúpili aktívnejšou hrou Trenčania, po Síkelovej prihrávke to spomedzi kruhov skúšal Šimun. Križanovu pozornosť chcela preveriť i dvojica Švec – Novák, ktorá sa dostala do prečíslenia, no skackavý puk spôsobil nepresnú strelu. Na druhej strane pohrozil Sukeľ a počas početnej výhody, kedy začali Liptáci väčšmi ceriť zuby, pálil spoza ľavého kruhu Stehlík. Práve táto dvojminútovka hostí naštartovala a po jej ukončení sa dostali zásluhou spomínaného Sukeľa do vedenia, keď Kuteja prekonal z ľavého kruhu. Po nasledovnom buly sa hostia tešili opäť, z prvej vypálil Róbert Huna. Druhý presný zásah v trenčianskej bránke znamenal striedanie gólmanov, Chábera zostal do konca dejstva neprekonaný.

Liptáci pokračovali vo svojej aktivite aj na začiatku strednej časti, spred bránky mohol vedenie navýšiť Uram, Chábera jeho pokus ale zlikvidoval. Nasledovala presilová hra Trenčanov, no paradoxne boli to hostia, ktorí boli centimetre od gólu. Šancu Róberta Hunu zakončiť do odkrytej bránky na poslednú chvíľu zastavil Sýkora, keď spomínanému hráčovi zablokoval hokejku. Domáci sa chceli vrátiť do zápasu, no množstvo nepresností sa podpísalo pod nízky počet striel na Križana. Zaútočiť dokázala až druhá formácia, Hossovu vyrazenú strelu však Ručkay nezužitkoval podľa predstáv. Liptáci sa i naďalej bránili, no zásluhou šikovnej defenzívy nemal hosťujúci brankár veľa práce. Záver tretiny spestrila až presilovka Mikuláša, no striedajúci Chábera zostal stále neprekonaný.

Záverečnú časť sprevádzal svižný hokej z oboch strán, spomedzi hostí to skúšal Kriška, z domáceho kádra vypálil od modrej Hossa. Pohrozila i trenčianska dvojica Hudec – Síkela, druhý menovaný ale pri strele zľava neuspel. Nezvyčajná situácia nastala v 47. minúte, keď strieľal domáci bek a hlavný rozhodca jeho akciu uprostred prerušil, uštedril osobný trest Cibákovi a neuznal následne dosiahnutý trenčiansky gól. Hostia niekoľkokrát preverili Cháberovu pozornosť, po pár nepresnostiach prišla strela od modrej z hokejky Kadlubiaka, ktorá znamenala zmenu skóre na 0:3. V samom závere si Dukla ešte zahrala v početnej výhode, no defenzíva hostí sa postarala o udržanie si Križanovho shutoutu.

HK Dukla Trenčín – MHk 32 Liptovský Mikuláš 0:3 (0:2, 0:0, 0:1)

Góly:
14. Sukeľ (Uram, Nádašdi), 14. Ró. Huna, 51. Kadlubiak (Róbert Huna). Rozhodovali: J. Konc – T. Gegáň, D. Vyšný, vylúčení: 3:3 na dve minúty, navyše: Cibák (Liptovský Mikuláš) 10 minút za nešportové správanie, presilovky: 0:0, oslabenia: 0:0, 1685 divákov

Zostavy:

Trenčín:
Kutej (15. Chábera) – Bohunický, Drgoň, Kozák, Holenda, J. Danko, Hatala, Šefčík, L. Ďurkech – D. Hudec, Sojčík, T. Sýkora – Marc. Hossa, Bulík, J. Ručkay – Dlouhý, Šimun, Síkela – D. Novák, J. Švec, Briestenský

Liptovský Mikuláš: Križan – R. Stehlík, Burzala, Mezovský, Nádašdi, Šiška, Kadlubiak, Makovský, Bobček – Richard Huna, Róbert Huna, Rudolf Huna – Uram, M. Sukel, Kriška – Uhrík, Cibák, Števuliak – Kabáč, Stümpel, Brezniak

Josef Turek, tréner Trenčína: "Zápas sme začali prakticky dobre až do prvého súperovho gólu. V priebehu niekoľkých sekúnd sme inkasovali i druhý raz a to nás zlomilo. Odvtedy sme boli slabším tímom a vôbec to nebolo ono – predovšetkým korčuliarsky. Súper preto zaslúžene vyhral."

Róbert Spišák, tréner Liptovského Mikuláša: "Hrali sme kvalitne a organizovane, ako v obrane, tak i v útoku. Boli sme výborní vo finálnych útočných činnostiach, nakoľko sme dokázali dať súperovi tri góly. Súčasne ale i v tých obranných, keďže sme neinkasovali, čo bolo podporené skvelým výkonom brankára Križana."


MHC Martin - HC Nové Zámky 3:4 (1:1, 2:1, 0:2)



Martinčania začali lepšie a v 6. min sa ujali vedenia, keď v presilovke Murček vymietol ľavý horný roh bránky hostí. V ďalších minútach mali viac z hry hostia, ale brankár Pavlas sa viackrát vyznamenal, keď na ňom stroskotali Brabenec a Saarinen. V 19. min ho predsa len prekonal zblízka úplne voľný Paulovič a vyrovnal.

Aj úvod druhej tretiny sa domácim vydaril. Už po 43 sekundách sa po strieľanej prihrávke Pacalaja presadil Varga. Potom však domáci zabudli brániť a v 26. min bolo opäť vyrovnané, keď na dorážku Hudeca martinský gólman už nestačil zareagovať. V 33. min aj do tretice viedli domáci. Pokrivčák využil zaváhanie hosťujúcich obrancov, prihral Korostinovi a ten tutovku premenil. V 37. min mohol zvýšiť na rozdiel dvoch gólov Koyš, ale jeho blafák skončil vedľa ľavej žŕdky Lundströmovej bránky.

Do tretej tretiny vstúpili lepšie hostia. V 44. min domácich podržal brankár Pavlas po prieniku Sandgrena. O chvíľu neskôr domáca obrana zabudla na Pauloviča a ten svojim druhým gólom v zápase do tretice vyrovnal skóre. Potom mohol opäť strhnúť vedenie na stranu Martina Galamboš, ale po individuálnej akcii mieril len vedľa. V 50. min stálo pri Lundströmovi aj šťastie, keď Markovič trafil pravú žŕdku. V 53. min Sandgren strelil štvrtý gól hostí a otočil výsledok. Domácim už nepomohla ani 58-sekundová hra bez brankára a hostia sa tešili z cenného víťazstva.

MHC Martin - HC Nové Zámky 3:4 (1:1, 2:1, 0:2)

Góly:
6. Murček (Korostin, Pokrivčák), 21. Varga (Pacalaj), 33. Korostin (Pokrivčák) - 19. Paulovič (Fábry, Mäkinen), 26. Hudec (Sandgren, Čaládi), 44. Paulovič (Mäkinen), 53. Sandgren (Pitule). Rozhodovali: Lokšík - Krajčík, Junek, vylúčení: 3:5, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0. 1555 divákov.

Zostavy:

MHC Martin:
Pavlas - Pacalaj, Pulli, Rusina, Brňák, Salija, Leško, Michalčin - Varga, Heizer Koyš - Markovič, Galamboš, Surovka - Korostin, Murček, Pokrivčák - Poliaček, Jurášek, Dírer

HC Nové Zámky: Lundström - Drtina, Cardwell, Chovan, Mäkinen, Sandgren, Čížek, Maier - Bahenský, Brabenec, Saarinen - Paulovič, Kytnár, Fábry - Čaládi, Hudec, Pitule - Lelkeš, Rehák, Tibenský

Pavel Paukovček, tréner Martina: "Dnešný zápas sme si prehrali sami vlastnou lajdáckosťou. Dovolili sme si veľký luxus, keď sme trikrát vyhrávali a nakoniec sme vyšli naprázdno. S výkonmi viacerých hráčov som veľmi nespokojný. Keď nám hra nejde musíme aspoň bojovať. Niektorí hráči sú si istí miestom v zostave, lebo nám chýba v mužstve konkurencia."

Ivan Černý, tréner Nových Zámkov: "Prvá tretina bola obojstranne vyrovnaná. V druhej tretine sme hrali katastrofálne, súper bol jednoznačne lepší. Po dohovore v kabíne som rád, že sme sa opäť dostali do zápasu a otočili výsledok. Pre nás sú to veľmi cenné tri body. Spokojný som s výkonom mužstva v tretej tretine."


HKM Zvolen - HC'05 B. Bystrica 2:0 (2:0, 0:0, 0:0)



Víťazstvo potrebovali obe mužstvá ako soľ. Zhodne prehrali dva predchádzajúce zápasy, Zvolenčania dokonca s mladíkmi z dvadsiatky a potrebovali sa nutne v pohronskom derby rehabilitovať. 'Barani' sa pozerali na svojho súpera z tabuľkového piedestálu a boli vysokými favoritmi, navyše predchádzajúce dva vzájomné zápasy v sezóne vyhrali. V treťom sa však po dvoch tretinách priblížili prehre. Domácim dopomohla k vedeniu 2:0 trochu aj šťastena a chyby hosťujúcej obrany. V 17. min jednu z nich vyrobil Cebák a Klhůfek po vysunutí od Valentu prekonal po samostatnom nájazde Bacashihuu. Druhý gól padol po tlačenici pred bránkou, keď si puk po strele Zuzina našiel cestičku až za bránkovú čiaru. Hostia spočiatku viac zatlačili súpera, v 3. min trafil v presilovke Maione hornú žŕdku a Buc spálil o pár sekúnd neskôr veľkú príležitosť. Takých streleckých, aké sa pre Banskobystričanov v zápase naskytli, bolo požehnane, vedúce mužstvo sa však v súčasnosti trápi s koncovkou a na každý gól sa poriadne nadrie. Zvolenčania si zjavne užívali za priaznivého stavu väúčšiu pohodu a nechýbalo veľa, aby pridali aj tretí gól, či už Zuzin v 23. min, Ďaloga v 29., alebo Krejčí v presilovke v 34. min.

Šťastie si domáci privlastnili aj pred vlastnou bránkou v 38. min vďaka pohotovosti Hraška, ktorý odpálil puk po strele Hickmotta z čiary a tento moment musel v konečnom dôsledku potvrdiť aj videorozhodca. V tretej tretine L. Novák takmer pridal zblízka v 42. min ďalší gól, škoda len, že mu chýbal väčší prehľad a pokoj pri zakončení. Na druhej strane Surový v presilovke v 44. min nezužitkoval lepšie dokonalú streleckú parketu a výborný brankár Baroš si nepriestrelnosť udržal aj naďalej. Tlak hostí bol občas až zúfalý, no bez presnejšieho zakončenia, a presne takto vystrelil aj voľný Matuškin v 52. min, keď napálil len do Baroša. Kontaktný gól, ktorý by zdramatizoval záver, nepadol ani pri obrovskej šanci Kafku. V 56. min minul puk pred úplne voľnou bránkou a aj toto zlyhanie napovedalo, ako veľmi sa 'barani' strelecky trápili. Presne 2:17 min pred koncom si zvolili hostia hru bez brankára, no bez efektu.

HKM Zvolen - HC'05 B. Bystrica 2:0 (2:0, 0:0, 0:0)

Góly:
17. Klhůfek (Valenta, Hraško), 19. Zuzin (Puliš).

Rozhodcovia Salonen (Fín.), P. Stano - M. Orolin, M. Korba, vylúčení 5:8, presilovky 0:0, v oslabení 0:0, 2100 divákov.

Milan Staš, tréner Zvolena: "Základom víťazstva bola efektívna prvá tretine. Proti silnému súperovi sme nechceli otvoriť hru, hrali sme viac trpezlivo. Súper nás aj dostal pod tlak, no vďaka super výkonu Baroša a celého mužstva sme zvíťazili, asi po najlepšom výkone v sezóne. Opäť sa potvrdilo, že derby nemá favorita."

Vladimír Országh, tréner B. Bystrice: "Bolo to bojovné stretnutie, ťahali sme v ňom za kratší koniec. Súper dobre korčuľoval, bol lepší v osobných súbojoch, my sme mali strašne veľa vylúčení, nedostali sme sa do tempa, hrali v prvej tretine viac po rohoch. V tretej sme mali síce viac šancí, no celkove sme boli o krok dozadu a domáci vyhrali zaslúžene."

Petr Klhůfek, strelec jedného gólu Zvolena: "S týmto bojujeme celú sezónu, vyhráme s niekým silným, a potom prehráme, preto treba toto víťazstvo potvrdiť. Na Bystricu, tak ako predtým na Košice, sme sa vyhecovali, no treba sa aj na ostatné tímy. Mali sme viac šancí, mne to krásne nahral Tomáš Valenta, puk sa mi vrtel, no našťastie to tam padlo. Druhý gól nás upokojil a keď nám nejaký hráč aj ušiel, podržal nás brankár."

Samuel Baroš, brankár Zvolena: "Shut-out potešil, hlavne v takomto zápase, bol to tímový výkon a v ňom sa dobre chytá. Chalani hrali viac ako na sto percent. Mrzia nás predchádzajúce zaváhania, nemali by sme si ich dovoliť, lebo tri body sú vždy tri body, aj proti slabšiemu súperovi."

Martin Belluš, nová posila B. Bystrice: "Bohužiaľ sme sa nechávali vylučovať a neplnili sme to, čo sme si povedali. Ja mám za sebou dlhšiu pauzu, bolo to celkom dobré, aj keď som sa na ľade ocitol menej. Strieľali sme málo, zbytočne sme hrali po rohoch, takto sa vyhrať nedá. Na tento zápas som sa tešil, bola to pre mňa veľká udalosť, bohužiaľ, nevyšlo nám to. Máme silný tím, treba mi tvrdo pracovať a mužstvu pomôcť, aby sa udržalo na čele tabuľky."


MsHK DOXXbet Žilina – HK Poprad 2:1 pp a sn (0:0, 1:0, 0:1 – 0:0, 1:0)



V úvodných minútach hostia zaskočili domácich aktívnou hrou a častou streľbou a Žilinčanom chvíľu trvalo, kým hru vyrovnali. Stalo sa tak až po presilovke v 6. min., ktorú síce vlci nevyužili, ale viackrát nepríjemne pohrozili hosťom. V 10. min. mal dobrú šancu Zagrapan, no Tomek jeho strelu spomedzi kruhov vyrazil. V 13. min. mohol dostať Žilinu do vedenia po prihrávke Ondruša Matis, ale sám zoči-voči Šúrekovi nepochodil a domáci potom nevyužili ani ďalšiu početnú výhodu, pretože gólman hostí bol proti. V závere tretiny ešte kamzíci nevyužili svoju prvú početnú výhodu, ale do šatní šli s vedomím, že ďalšiu časť začnú presilovkou.

Žilinčania sa však v oslabení ubránili a hra sa vyrovnala. Oba tímy sa snažili o prvý gól, lenže brankári mali svoj deň a boli oporami svojich mužstiev. V polovici zápasu pomohla tomu popradskému po strele kapitána Hovorku žŕdka, o chvíľu vytiahol proti Macejkovej dobrej strele perfektný semafor. Tomek si zase poradil s dorážkami Hvilu, Mlynaroviča aj pokusom Krotáka, a diváci tak stále čakali na gól. Toho sa dočkali nakoniec až v závere 38. min, keď sa po dlhom obliehaní popradskej brány nakoniec presadil strelou švihom od modrej Rehák. Už o 11 sekúnd mohli hostia vyrovnať, keď Lapšanského v úniku zastavil Juraško faulom, ale útočník hostí nedokázal z trestného strieľania trafiť Tomekovu bránu. Domáci gólman potom ešte napravil chyby svojich spoluhráčov v rozohrávke a dobre si počínal aj v záverečných sekundách druhej tretiny pri presilovke Popradčanov.

Vlci prežili bez ujmy aj zvyšok presilovky hostí, a potom odolávali zvyšujúcemu sa tlaku hostí, ktorým sa nežiadalo pod Dubňom prehrať po jedinom inkasovanom góle. Tomek si však stále držal vysoký štandard a dobre mu pomáhali aj spoluhráči. V 50. min. sa dostal do dobrej pozície Rapáč, ale ani po jeho strele sa hostia neradovali. V 54. min šiel na trestnú lavicu Handlovský a hostia už o 24 sekúnd prekonali Tomeka, keď spoza pravého kruhu prestrelil všetko Lapšanský. Žilinčania dostali po faule Mlynaroviča necelé štyri minúty pred koncom šancu hrať až do záverečnej sirény presilovku, ale nepodarilo sa im prekonať Šúreka, a tak sa muselo predlžovať.

V päťminútovom nadstavení mali najskôr navrch domáci, ktorí ho začali v prevahe o jedného muža. Neskôr pritlačili domácich kamzíci a vyzeralo to, že vlci tlak neustoja, ale Tomek neinkasoval. V posledných sekundách mohlo rozhodnúť domáce duo Húževka – Jurík v situácii 2:1, ale Juríkov pokus tri sekundy pred koncom Šúrek chytil.

V samostatných nájazdoch bolo rozhodnuté už po dvoch sériách, keď domáci Švihálek aj Konečný Šúreka prekonali, naopak Kroták s Hvilom proti Tomekovi neuspeli a vlci si tak pripísali na konto aj druhý bod v zápase.

MsHK DOXXbet Žilina – HK Poprad 2:1 pp a sn (0:0, 1:0, 0:1 – 0:0, 1:0)

Góly:
38. Denis Rehák (Hovorka, Handlovský), rozhodujúci nájazd Švihálek – 55. Lapšanský (Chaloupka). Rozhodovali: Štefik, Valach – Rojík, Kollár, vylúčení: 4:4, navyše: Handlovský (Žilina) 10 minút za napadnutie hlavy a krku, presilovky: 0:1, oslabenia: 0:0, 575 divákov

Zostavy:

Žilina:
Tomek – P. Mikuš, Den. Rehák, D. Brejčák, Juraško, Drábek, Macejko, Kříž, Gutwald – Handlovský, Hovorka, E. Švec - J. Jurík, Húževka, Švihálek – Konečný, Holovič, Stupka – Matis, Ondruš, Gmitter

Poprad: Šúrek – Chaloupka, Fabian, Suchý, J. Brejčák, Dinda, Ježek, Pokovič, Kurali – Lapšanský, Zagrapan, Henderson – Kroták, Mlynarovič, Hvila – Bondra, Troliga, Vašaš – B. Rapáč, Lichanec, Štrauch

Milan Jančuška, tréner Žiliny:
"Získali sme dva body až po nájazdoch. Chlapci ukázali v zápase veľmi veľa dobrých, ale aj zlých vecí. Na moje gusto sme robili priveľa individuálnych chýb, ktoré by sa nemali stávať, o zbytočných fauloch nehovoriac. Nešli nám presilovky, ktoré síce trénujeme denne, ale aj také sú zápasy. Obaja brankári podali dnes výborné výkony."

Marcel Ozimák, tréner Popradu: "Prvá tretina bola opatrná z oboch strán, domáci si vytvorili tri nebezpečné šance, ale obaja brankári podali dnes veľmi dobrý výkon. V druhej tretine, ktorá nebola z našej strany dobrá, sme inkasovali, v tretej časti sme začali viac súpera napádať, hrali sme vabank a podarilo sa nám vyrovnať. Klobúk dolu pred chalanmi, ktorí hrali posledné minúty riadneho hracieho času v oslabení a obetavosťou pomohli Šúrekovi, ktorého zákroky môžu kandidovať aj na zákroky mesiaca. V predĺžení boli šance vyrovnané, domácich úplne na konci opäť vychytal Šúrek. V nájazdoch je to lotéria, získali sme bod, ale hlavu nevešiame. Čakajú nás tri zápasy doma a chceme sa vytiahnuť v tabuľke vyššie."



Tabuľka:



1. B. Bystrica 28 17 3 3 5 99:55 60

2. Košice 27 16 4 2 5 102:60 58

3. Nitra 27 16 1 3 7 94:75 53

4. Žilina 26 11 3 3 9 84:76 42

5. L. Mikuláš 27 9 5 2 11 73:78 39

6. Zvolen 28 11 2 1 14 77:94 38

7. Trenčín 28 8 4 4 12 69:75 36

8. Martin 24 10 1 3 10 68:72 35

9. Poprad 28 8 3 4 13 75:83 34

10. Nové Zámky 27 7 4 5 11 66:77 34