Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Šport

A. Guľa je medzi kandidátmi na post hlavného trénera Sparty Praha

Na archívnej snímke tréner Adrián Guľa. Foto: TASR/Pavel Neubauer

Vedenie Sparty minulý týždeň odvolalo Zdeňka Ščasného a vedením mužstva dočasne poverilo jeho dovtedajšieho asistenta Michala Horňáka.

Praha 29. apríla (TASR) - Kormidelník slovenskej futbalovej reprezentácie do 21 rokov Adrián Guľa je jedným z kandidátov na post hlavného trénera Sparty Praha. Informoval o tom portál efotbal.cz. Vedenie "rudých" minulý týždeň odvolalo Zdeňka Ščasného a vedením mužstva dočasne poverilo jeho dovtedajšieho asistenta Michala Horňáka.

Guľu záujem Sparty príjemne prekvapil. "Trénovať Spartu by ma jednoznačne lákalo, zatiaľ však neprišlo k žiadnemu kontaktu. Keby sa Sparta ozvala, záležalo by na internom rokovaní. Musel by som sa oboznámiť s konkrétnymi vecami, až potom by som sa tým začal zaoberať," povedal bývalý tréner Žiliny a Trenčína pre isport.blesk.cz.

O Guľovom príchode na Letnú sa v kuloároch hovorilo už pred tromi rokmi. Návratu na klubovú scénu by sa slovenský kouč nebránil. "Klub takého rangu ako je Sparta je pre každého trénera výzva a splnenie sna. Sparta má svoju kvalitu a dlhoročnú tradíciu," dodal Guľa, ktorého považujú za vážneho kandidáta na post lodivoda Sparty aj pre jeho priateľský vzťah so šéftrénerom sparťanskej mládeže Jaroslavom Hřebíkom.