Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

A. Kiska prijal Bondru a Lintnera: Som rád, že nezabudli na krajinu

Prezident SR Andrej Kiska (uprostred) prijal 13. apríla 2015 v Bratislave bývalých hokejových reprezentantov Petra Bondru (vľavo) a Richarda Lintnera (vpravo). Foto: TASR/Martin Baumann

Povedal to po stretnutí s bývalými úspešnými hokejistami Petrom Bondrom a Richardom Lintnerom. Tí mu v pondelok predstavili svoju víziu o zmene v smerovaní slovenského hokeja.

Bratislava 13. apríla (TASR) - Prezident SR Andrej Kiska chce v slovenskom športe systém transparentného a jasného financovania. Povedal to po stretnutí s bývalými úspešnými hokejistami Petrom Bondrom a Richardom Lintnerom. Tí mu v pondelok predstavili svoju víziu o zmene v smerovaní slovenského hokeja.

"Som veľmi rád, že úspešní športovci, ktorí by mohli zvyšok života žiť v zahraničí a venovať sa golfu alebo potápaniu, na našu krajinu nezabudli a myslia na ňu. A najmä myslia na to, ako pomôcť športu, ako pomôcť ľadovému hokeju. Dnes sme diskutovali o viacerých témach, ako pracovať s mládežou, o extralige, rozprávali sme sa o reprezentácii. Myslím, že je nesmierne dôležité, aby sme do celého športu priniesli systém transparentného a jasného financovania. Som presvedčený, že aj nový zákon o športe bude tomuto nápomocný. Naše dnešné stretnutie bolo o informáciách, aká je predstava, čo si myslíme o športe, aký je stav športu,"
uviedol prezident SR.



Lintner a Bondra spoločne s Miroslavom Šatanom a ďalšími hráčmi úspešnej generácie, ktorá získala na MS 2002 titul majstrov sveta, bude mať na júnovom kongrese Slovenského zväzu ľadového hokeja vlastného kandidáta na prezidenta. "Boli sme radi, že sme dostali priestor prezentovať naše vízie. Tie viedli k finalizovaniu konceptu, ktorý budeme teraz predstavovať ľuďom, ktorí aktívne zasahujú do slovenského hokeja. Na štvrtok sme do Košíc pozvali predstaviteľov extraligových klubov a Slovana Bratislava na prezentáciu, v ktorej predstavíme náš užší tím, ktorý pripravoval koncept a bližšie vysvetlíme, na čom stoja naše kroky, ktoré by sme radi v slovenskom hokeji radi aplikovali. Tím, ktorý predstavíme vo štvrtok, bude zložený z desiatich ľudí. Jeden z nich bude s najväčšou pravdepodobnosťou naším kandidátom na prezidenta Slovenského zväzu ľadového hokeja," priblížil najbližšie plány svojho tímu Lintner.

Pomôcť hokeju na Slovensku chce aj Peter Bondra. "Ja by som sa veľmi rád zapojil do procesu so slovenským hokejom. Či to bude odtiaľto alebo z USA, čas ukáže. Momentálne je skoro debatovať o nejakej funkcii, robíme na koncepte, aby sme vo štvrtok vedeli prezentovať našu víziu," doplnil po stretnutí s prezidentom SR Bondra. Bývalý elitný kanonier vidí priestor na zmeny nielen v reprezentácii. "My tu nie sme s Richardom na to, aby sme kritizovali náš hokej, ale vieme, že určité veci sa dajú vylepšiť. Myslím, že náš koncept tomu môže pomôcť, ale najskôr potrebujeme presvedčiť všetkých ostatných, aby sme dostali dôveru. Extraliga musí mať svoju úroveň. Čo sa týka národného tímu, my potrebujeme vychovávať reprezentantov, nielen hráčov, ktorí vyrastajú tu na Slovensku, ale aj tých v USA. Treba ich sledovať či hokejovo rastú, ak nie, treba im nájsť k tomu priestor," dodal Bondra.