Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Šport

A. Radwaňská vypadla v osemfinále, prehrala s Bulharkou Pironkovovou

Na snímke tenistka Agnieszka Radwaňská reaguje v zápase proti Bulharke Cvetane Pironkovovej v osemfinále grandslamového tenisového turnaja Roland Garros v Paríži 31. mája 2016. Foto: TASR/AP

Radwaňská sa po vyradení sťažovala na podmienky na dvorci, pretože kompetentní neprerušili zápas napriek mrholeniu.

Paríž 31. mája (TASR) - Svetová dvojka Agnieszka Radwaňská vypadla na druhom grandslamovom podujatí roka Roland Garros v Paríži už v osemfinále. Poľská tenistka prehrala s Bulharkou Cvetanou Pironkovovou po trojsetovej bitke 6:2, 3:6 a 3:6.

Duel sa začal už v nedeľu, no dohrali ho pre pretrvávajúci dážď vo francúzskej metropole až v utorok. Pred prerušením viedla Radwaňská 6:2 a 3:0, potom ale aj pre problémy so zápästím prehrala desať hier v sérii a Bulharka získala priebeh stretnutia pod svoju kontrolu. Dostala sa tak do svojho tretieho grandslamového štvrťfinále v kariére, predtým sa jej to dvakrát podarilo vo Wimbledone.



Radwaňská sa po vyradení sťažovala na podmienky na dvorci, pretože kompetentní neprerušili zápas napriek mrholeniu. Povrch bol šmykľavý a loptičky ťažké. "Toto nie je hocijaký turnaj. Toto je Grand Slam. Ako môžete dovoliť hrať v daždi?," kritizovala Poľka rozhodnutie organizátorov. "Neviem, kto dovolil pokračovať v takýchto podmienkach. Nemyslím si, že sa zaujímajú o náš názor, zaujímajú sa asi o iné veci..."

Nenasadená Pironkovová sa vo štvrťfinále stretne s Austrálčankou Samanthou Stosurovou, finalistkou z parížskej antuky z roku 2010. Tá vyradila šiestu nasadenú Rumunku Simonu Halepovú v dvoch setoch 7:6 (0) a 6:3. Halepová bola na Roland Garros vo finále pred dvoma rokmi, rovnako ako Radwaňská sa po predčasnom konci sťažovala na podmienky: "Nebolo to najlepšie riešenie, bolo prakticky nemožné hrať. Netrápi ma ani tak prehra ako skôr to, že som si na takom dvorci takmer privodila zranenie a to už je veľký problém. Hráči asi nikoho nezaujímajú."

Ďalšie štyri duely ženského osemfinále museli organizátori pre dážď odložiť na stredu, vrátane zápasov sestier Williamsových.

dvojhra - osemfinále:
Samantha Stosurová (21-Austr.) - Simona Halepová (6-Rum.) 7:6 (0), 6:3, Cvetana Pironkovová (Bul.) - Agnieszka Radwaňská (2-Poľ.) 2:6, 6:3, 6:3