Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Šport

Adam Žampa zavŕšil víťazný hetrik triumfom v slalome

Na snímke Adam Žampa. FOTO TASR/AP Photo/Marco Trovati

Slovenskému lyžiarovi sa počas súťažnej prípravy na novú sezónu u protinožcov mimoriadne darí.

Mount Hotham 27. augusta (TASR) - Slovenskému lyžiarovi Adamovi Žampovi sa počas súťažnej prípravy na novú sezónu u "protinožcov" mimoriadne darí. Po troch druhých miestach na minulotýždňových pretekoch FIS na Novom Zélande dosiahol na podujatiach v Austrálii konečne na najvyšší stupienok, keď vyhral dva obrovské slalomy a jeden slalom.

Adam Žampa na pretekoch FIS v stredisku Mount Hotham, ktoré sa konali v rámci Austrálsko-novozélandskeho pohára, najprv triumfoval v pondelok v obrovskom slalome s vyše sekundovým náskokom pred Američanom Higom Robertsom. O deň neskôr získal za víťazstvo v druhom "obráku" ďalších sedem FIS-ových bodov, keď mal na druhého Švéda Mattiasa Rönngrena v súčte oboch kôl náskok 25 stotín. "Znova sa mi podarilo vyhrať obrák, aj keď podmienky boli oveľa ťažšie ako včera. Silný vietor, hmla a dážď, pre ktorý museli trať nakoniec skrátiť," opisoval Žampa preteky na svojom facebookovom profile.

V stredu zavŕšil víťazný hetrik triumfom v slalome. Druhému Američanovi Nolanovi Kasperovi nadelil v súčte jeden a pol sekundy. "Podarilo sa mi vyhrať aj v slalome a získať tak šesť FIS bodov, čím som vyrovnal svoje maximum," tešil sa šiesty slalomár z tohtoročných MS, ktorého čaká vo štvrtok v Mount Hothame ďalší slalom. V Austrálii sa pripravuje aj s bratom Andreasom, ten dosiahol najlepší výsledok v utorkovom obrovskom slalome, v ktorom skončil na 4. mieste s mankom 43 stotín na víťaza.

Austrálsko-novozélandsky pohár - Mt. Hotham:


slalom: 1. Adam ŽAMPA (SR) 1:35,95 min, 2. Nolan Kasper (USA) +1,50, 3. Matthias Tippelreither (Rak.) +1,61
obrovský slalom - utorok: 1. Adam ŽAMPA (SR) 1:21,40 min, 2. Mattias Rönngren (Švéd.) +0,25, 3. Ross Peraudo (Aus.) +0,39, 4. Andreas ŽAMPA (SR) +0,43
obrovský slalom - pondelok: 1. Adam ŽAMPA (SR) 1:56,04 min, 2. Hig Roberts (USA) +1,19, 3. Luc Henri Chevalier (Aus.) +1,78