Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 3. jún 2024Meniny má Karolína
< sekcia Šport

Adámková je novou prezidentkou Slovenskej plaveckej federácie

Plávanie. Ilustračná foto. Foto: TASR/AP

Doterajšia predsedníčka má viacero ambícií. Jej cieľom je najmä propagovať plavecký šport v spoločnosti.

Bratislava 17. októbra (TASR) - Novou prezidentkou Slovenskej plaveckej federácie sa stala Irena Adámková. Po konferencii v Žiline nahradila na čele SPF Jozefa Bazálika, ktorý sa rozhodol, že už nebude kandidovať na tento post. Bazálikovi a najúspešnejšej slovenskej plavkyni Martine Moravcovej udelili štatút čestného člena SPF.

Adámková pôsobila v uplynulom období ako predsedníčka Slovenského plaveckého zväzu. "Do kandidatúry na post prezidenta SPF som vstupovala ako človek, ktorý má mnoho ambicióznych plánov a súčasne ako človek, ktorý si nedokáže svoj život bez plaveckého športu predstaviť. Mojím cieľom, je aby SPF pod mojim vedením posunula plavecké športy tam, kde po predchádzajúcich úspechoch právom patria," povedala pre TASR Adámková.

Podľa nej je veľkou výhodou, že zmena nastala aj na úrovni jednotlivých zväzov a Sekretariátu SPF. "Novovytvorené akčnejšie vedenie SPF je zostavené z radov bývalých športovcov, plavcov a olympionikov, má skúsenosti s organizovaním veľkých medzinárodných podujatí. Našim cieľom je usporiadať ME v plávaní, čo však za súčasného stavu nedokážeme. Slovensko totiž nemá ani jeden vyhovujúci bazénový komplex pre takýto typ podujatia. Preto začnem klopať na „každé“ dvere, kde ma budú ochotní vypočuť a žiadať o súčinnosti a spoluprácu pri usporiadaní významného podujatia v plávaní na území SR s podmienkou výstavby plaveckého komplexu. Začnem hneď a moje prvé kroky budú smerovať k primátorovi Hlavného mesta SR Bratislava Milanovi Ftáčnikovi. Som optimistom a verím, že ak sa spoja ľudia, ktorí chcú niečo dokázať, predsavzatia sa podaria naplniť," dodala Adámková.