Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 6. máj 2024Meniny má Hermína
< sekcia Šport

Agentúra, ktorá chce založiť Superligu, je v spore s UEFA

Ilustračná snímka. Foto: TASR

V apríli 2021 predstavilo 12 popredných európskych klubov svoj pôvodný plán na vytvorenie Superligy s trvalým členstvom, ktorá by konkurovala existujúcej Lige majstrov UEFA a napokon ju nahradila.

Berlín 19. decembra (TASR) - Agentúra, ktorá chce založiť mužskú futbalovú Superligu, je v konflikte s Európskou futbalovou úniou (UEFA). Spor sa dostal na Európsky súdny dvor, ktorý by mal vo štvrtok rozhodnúť o tom, či môže organizovať európske futbalové súťaže aj iný orgán ako UEFA.

"Sme zásadne optimistickí a máme veľkú dôveru v európsky právny systém. Je to dôležitý míľnik, pretože potom zistíme, či sa trh otvorí," uviedol Bernd Reichart, šéf športovej agentúry A22, ktorá by chcela usporiadať Superligu.

V apríli 2021 predstavilo 12 popredných európskych klubov svoj pôvodný plán na vytvorenie Superligy s trvalým členstvom, ktorá by konkurovala existujúcej Lige majstrov UEFA a napokon ju nahradila. Po silných protestoch líg, asociácií a fanúšikov tento návrh zamietli. UEFA na to reagovala prepracovaním Ligy majstrov s jednou obrovskou divíziou s 36 tímami.

Organizátori Superligy teraz predstavili nový plán, ktorý by zahŕňal 60 až 80 tímov v niekoľkých divíziách. Informovala o tom agentúra DPA.