Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Šport

Ajax predĺžil zákaz výjazdu svojich fanúšikov na zápasy s Feyenoordom

Fanúšikovia Ajaxu Amsterdam Foto: TASR/AP

Zákaz výjazdov priaznivcov Ajaxu na duely s Feyenoordom zaviedli po vlne násilností v roku 2009 po dohode predstaviteľov oboch klubov i starostov Amsterdamu a Rotterdamu.

Amsterdam 24. apríla (TASR) - Holandský futbalový klub Ajax Amsterdam predĺžil zákaz výjazdu svojich fanúšikov do Rotterdamu na zápasy s odvekým rivalom Feyenoordom aj na budúcu sezónu. Stalo sa tak po vyčíňaní priaznivcov Ajaxu počas nedeľňajšieho finále Holandského pohára.

Fanúšikovia ligového lídra počas pohárového finále, ktoré sa hralo práve na štadióne Feyenoordu, zapaľovali pyrotechniku a reklamné pútače a spôsobili polhodinové zdržanie duelu proti PEC Zwolle. "Ako výsledok tohto chaosu na štadióne De Kuip sa Ajax rozhodol cestovať na budúcosezónne zápasy na ihrisku Feyenoordu bez fanúšikov," uviedol Ajax v oficiálnom stanovisku.

Zákaz výjazdov priaznivcov Ajaxu na duely s Feyenoordom zaviedli po vlne násilností v roku 2009 po dohode predstaviteľov oboch klubov i starostov Amsterdamu a Rotterdamu. Mal trvať päť rokov a vypršať po prebiehajúcej sezóne.