Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Šport

Slovenské akvabely Daabousová a Labáthová zvíťazili v generálke na Rio

Na archívnej snímke slovenské akvabely Naďa Daabousová a Jana Labáthová Foto: TASR/AP

V príprave ich teraz čakajú sústredenia v Šamoríne, Kazani a na Floride.

Bratislava 20. júna (TASR) - Slovenské seniorské reprezentantky v synchronizovanom plávaní Naďa Daabousová a Jana Labáthová uspeli v generálke na OH 2016 v Riu de Janeiro. Zverenky Gábora a Nory Szauderovcov zvíťazili v technickej i voľnej párovej zostave na Hungarian Open v Budapešti. V príprave ich teraz čakajú sústredenia v Šamoríne, Kazani a na Floride.

"V Budapešti sa slovenským akvabelám darilo aj v iných disciplínach a kategóriách. Zlato vybojovala aj Kristína Kvasňovská v sólach do 15 rokov a miešaný pár Silvia Solymosyová a Jozef Solymosy, striebro si vyplával slovenský juniorský tím, juniorská sólistka Diana Miškechová a pár Zuzana Bodíková a Viktória Reichová do 15 rokov. Bronz získal juniorský pár Miškechová, Petra Ďurišová," informovala TASR Ivana Solymosyová, asistentka pre synchro v rámci Slovenskej plaveckej federácie.

Ďurišová s Miškechovou spolu s trénerom Szauderom a rozhodkyňou Zuzanou Lobpreisovou sa z Maďarska v pondelok presunuli do chorvátskej Rijeky, ktorá bude dejiskom juniorských majstrovstiev Európy (22.-26. júna).