Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Šport

Akvabely Iuventy Bratislava získali na Masters zlato v tímoch i duách

Víťazné Slovenky na druhé miesto odsunuli Talianky z klubu Busto Nuoto, bronz získalo ďalšie talianske družstvo Nuoto Vicenza.

Riccione 16. júna (TASR) - Slovenské reprezentantky v synchronizovanom plávaní z Iuventy Bratislava získali zlaté medaily na majstrovstvách sveta Masters v talianskom Riccione v kategórii 20-39 ročných. Obhájili tak prvenstvo z majstrovstiev sveta Masters 2010 vo Švédsku.

Kombinovaná zostava Iuventy Bratislava sa predstavila v zložení Veronika Feriancová-Strapeková, Lucia Molnárová, Dáša Baloghová, Miroslava Gregušová, Petra Hoťková, Lucia Knappková, Katarína Kovalčíková, Petra Lehká, Lucia Ondrušová a Ľubica Orechovská. Víťazné Slovenky na druhé miesto odsunuli Talianky z klubu Busto Nuoto, bronz získalo ďalšie talianske družstvo Nuoto Vicenza.

Už v sobotu sa zo striebra tešila Veronika Feriancová-Strapeková v kategórii 30-39 ročných.

Veronika Feriancová-Strapeková s Luciou Molnárovou získali navyše zlaté medaily aj v súťaži dvojíc v kategórii 30-39 ročných.

"S Luciou sa nám napokon podarilo získať zlato aj v pároch, čo je skvelý úspech. Na voľnú zostavu sme nastupovali so štvorbodovým náskokom po technickom programe, ktorý sme ešte zvýšili. Na zostavu sme nastúpili uvoľnenejšie a užili sme si to. Sme šťastné, že sa vraciame domov s tromi medailami a ďakujeme všetkým za podporu," povedala pre TASR Feriancová-Strapeková, ktorá v roku 2004 štartovala v duách na OH v Aténach spoločne s Katarínou Havlíkovou.