Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Akvabely Labáthová s Daabousovou bojujú o miestenky na olympiádu v Riu

Ilustračné foto Foto: TASR/AP

Slovenky absolvovali pred odletom na kvalifikáciu ešte sústredenie na Floride, kde dolaďovali posledné detaily.

Rio de Janeiro 2. marca (TASR) - Slovenské akvabely Jana Labáthová s Naďou Daabousovou dobre vstúpili do bojov o miestenky na olympiádu v Rio de Janeiro. V stredajšom technickom programe na kvalifikácii v dejisku letných OH obsadili 14. miesto, v redukovanom poradí pri účasti zatiaľ suspendovaných Mexičaniek štartujúcich pod hlavičkou FINA sú Slovenky 13.

Arbitri udelili slovenskej dvojici skóre 77,376 bodov. Práve technická zostava by mala byť silnejšou zbraňou dua z Iuventy Bratislava, resp. Slávie STU Bratislava.

Zverenky Gábora a Nory Szauderovcov vo štvrtok popoludní čaká ešte voľná zostava. Po prvom kole kvalifikácie postúpi do Ria najlepších 20 párov. Ak sa Slovenky medzi ne nezmestia, šancu bojovať o olympiádu budú mať ešte dvojice na 21.-28. priečke v nedeľu od 18.00 vo voľnom programe. V hre budú zostávajúce štyri postupové miesta.

"Tešíme sa. Až za nami zostali dvojice Veľkej Británie či Bieloruska, ktoré sú našimi najväčšími súpermi. Technický program dievčatá zacvičili dobre. Práve on je našou tou silnejšou stránkou najmä pre technické elementy. Je otázne, nakoľko sa na hodnotení odrazilo to, že dievčatá išli už ako druhé, lebo potom som videla, že rozhodcovia išli s bodmi trochu hore," povedala pre TASR spolutrénerka slovenského dua Nora Szauderová, ktorá pred 12 rokmi priviedla na OH v Aténach Veroniku Feriancovú-Strapekovú a Katarínu Havlíkovú. Odvtedy slovenské synchronizované plávanie nemalo svoje zastúpenie pod piatimi kruhmi.

Labáthová s Daabousovou absolvovali pred odletom na kvalifikáciu ešte sústredenie na Floride, kde dolaďovali posledné detaily. A sústredili sa najmä na synchronizáciu. "Zajtra vo voľnej zostave bude dôležitá najmä tá synchronizácia. Po fyzickej stránke sú dievčatá na tom dobre, neobávam sa, že tam by mohol byť problém," dodala Szauderová.

výsledky
duá - technický program:
1. Ona Carbonellová, Gemma Mengualová (Šp.) 89,1816 bodov
2. Linda Cerrutiová, Constanza Ferrová (Tal.) 85,9000
3. Laura Augeová, Margaux Chretienová (Fr.) 84,5298
4. Evangelia Koutidiová, E. Plataniotiová (Gr.) 84,2629
5. Karem Achachová, Nuria Diosdadová (FINA/Mex.) 83,6840
...
14. Naďa DAABOUSOVÁ, Jana LABÁTHOVÁ (SR) 77,3767

ďalší program olympijskej kvalifikácie párov v Rio de Janeiro:
štvrtok 3. marca 14.15 1. kolo, voľný program
nedeľa 6. marca 18.00 2. kolo, voľný program