Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Šport

Akvabely sa predstavia na podujatí Svetovej série FINA v Šamoríne

Nada Daabousová, archívna snímka. Foto: TASR/AP

Najväčším slovenským želiezkom v ohni bude Nada Daabousová, ktorá v 2. kole v Pekingu triumfovala v technickom sóle.

Šamorín 10. mája (TASR) - Akvabely z 11 krajín sa od piatka do nedele predstavia na štvrtom podujatí Svetovej série FINA v Šamoríne. Najväčším slovenským želiezkom v ohni bude Nada Daabousová, ktorá v 2. kole v Pekingu triumfovala v technickom sóle. Slovenky obsadia všetkých 10 disciplín, v ktorých sa bude v x-bionic® aquatic sphere súťažiť.

"Pre Slovensko je obrovským úspechom, že bude môcť zorganizovať jedno z podujatí Svetovej série. Šamorín sa dostal do spoločnosti veľkých svetových metropol, akými sú Peking, Tokio, Paríž, či Madrid. Najväčšie nádeje vkladáme do Nadi Daabousovej, ktorá dosiahla v Číne veľký úspech. Šancu na dobrý výsledok má aj duo Daabosuová, Diana Miškechová," povedala pre TASR jedna so slovenských reprezentačných tréneriek Nora Szauder.

Najväčšími hviezdami podujatia v Šamoríne budú Talianky Linda Cerrutiová s Costanzou Ferrovou, ktoré na ME 2016 v Londýne získali bronz v súťaži párov. Pôvodne mali v Šamoríne štartovať aj vicemajsterky sveta z Číny, ochoreli však a tak sa zo súťaže odhlásili. "Pozitívom je, že Slovensko obsadí všetky štyri tímové súťaže. Pre dievčatá to bude skvelá príležitosť konfrontovať sa so silnou medzinárodnou konkurenciou. Chceme získať čo najviac bodov a vylepšiť si postavenie v celkovom poradí," dodala Szauder.

Okrem Daabousovej, účastníčky OH 2016 v Riu de Janeiro a Miškechovej sa v slovenských farbách predstavia Júlia Bacharová, Zuzana Bodíková, Romana Horská, Kristína Kvasňovská, Anastasia Jakovlevová, Dina Lengyelová, Laura Lisá, Barbora Novotná, Rebecca Slezáková a Sophia Suranová. Fanúšikovia synchra uvidia v akcii aj akvabely z Ukrajiny, Bieloruska, Česka, Gruzínska, Holandska, Maďarska, Rakúska, Srbska a Španielska.

Program 4. podujatia Svetovej série FINA v synchronizovanom plávaní:

piatok 11. mája:

11.00 technické zostavy sólistiek, 14.30 technické zostavy párov, 16.30 technické zostavy tímov

sobota 12. mája:

11.45 technické zostavy miešaných párov, 15.00 voľné zostavy tímov, 17.30 voľné kombinované zostavy

nedeľa 13. mája:

9.30 voľné zostavy sólistiek, 14.00 highlight zostavy, 15.45 voľné zostavy párov a miešaných párov

Nominácia SR na FINA Svetovú sériu v Šamoríne (11. - 13. mája): Júlia Bacharová, Zuzana Bodíková (obe Iuventa Aquatix, o. z. - IUVAQ), Naďa Daabousová (TJ Slávia STU Bratislava - STU), Romana Horská, Kristína Kvasňovská, Anastasia Jakovlevová (STU), Dina Lengyelová, Laura Lisá, Diana Miškechová, Barbora Novotná (všetky IUVAQ), Rebecca Slezáková, Sophia Suranová (obe STU). Tréneri: Gábor Szauder, Nora Szauder, Monika Thuringerová.