Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 17. máj 2024Meniny má Gizela
< sekcia Šport

Al-Nassr postúpil do osemfinále ázijskej Ligy majstrov

Na archívnej snímke Cristiano Ronaldo. Foto: TASR/AP

Ronaldo v úvode zápasu spadol v pokutovom území a hlavný rozhodca Ma Ning nariadil pokutový kop pre hostí.

Rijád 28. novembra (TASR) - Futbalisti saudskoarabského klubu Al-Nassr v zostave aj s Portugalčanom Cristianom Ronaldom postúpili do osemfinále ázijskej Ligy majstrov. Na zaistenie účasti medzi elitnou šestnástkou im stačila pondelková remíza 0:0 na pôde iránskeho Persepolisu.

Ronaldo v úvode zápasu spadol v pokutovom území a hlavný rozhodca Ma Ning nariadil pokutový kop pre hostí. Tridsaťosemročný útočník však okamžite arbitrovi reklamoval, že to faul nebol a po geste fair play čínsky rozhodca penaltu odvolal.

Al-Nassr pred týmto stretnutím zvíťazil vo všetkých štyroch dueloch E-skupiny. Domáci udržali bezgólový stav aj napriek tomu, že hrali od 17. minúty bez vylúčeného obrancu Aliho Lajamiho. Ronaldo si na začiatku druhého polčasu poranil krk, keď na neho dopadol súperov hráč. Päťnásobný držiteľ Zlatej lopty zišiel z ihriska v 77. minúte.

Klub z hlavného mesta Saudskej Arábie s určitosťou obsadí v skupine prvú priečku, čaká ho ešte záverečný zápas proti Istiqlol Dušanbe z Tadžikistanu.