Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Šport

Slovan vstúpil do pohárovej Európy. S Tiranou uhral bezgólovú remízu

Na snímke futbalista ŠK Slovan Bratislava Adam Zreľák Foto: TASR/Pavel Neubauer

Odveta sa odohrá vo štvrtok 7. júla v Senici, keďže na Pasienkoch ešte finišuje letná výmena trávnika.

Elbasan 28. júna (TASR) - Futbalisti ŠK Slovan Bratislava v utorňajšom úvodnom stretnutí prvého predkola Európskej ligy 2016/2017 remizovali 0:0 na pôde albánskeho FK Partizani Tirana. Odveta sa odohrá vo štvrtok 7. júla v Senici, keďže na Pasienkoch ešte finišuje letná výmena trávnika.

Úspešný tím z tejto dvojice sa v ďalšom predkole stretne s postupujúcim z konfrontácie islandského Breidabliku a lotyšského FK Jelgava. Úradujúci slovenský vicemajster absolvoval prvé súťažné vystúpenie novej sezóny, cyperský tréner Nikodimos Papavasiliou aj európsku premiéru na lavičke "belasých".

Úvodná štyridsaťpäťminútovka priniesla len minimum vzrušenia. Do jedinej príležitosti sa dostal domáci Fili, jeho pokus vyrazil brankár Slovana Mucha, ktorý sa spoločne so stopérom Salátom ihneď po návrate z majstrovstiev Európy zaradili do základnej zostavy. Po zmene strán sa už naskytlo viac šancí a v 66. minúte mali jednu hostia. De Sa posunul loptu do pokutového územia Zreľákovi, ktorý však ľavačkou neprekonal Hoxhu. Hneď o pár sekúnd mal na opačnom konci vyloženú možnosť Fili, ale hlavou našiel iba Muchu a hlavičkami v nasledujúcich minútach nepochodili on ani Krasniqi. Najbližšie ku skórovaniu boli obidve mužstvá v úplnom závere. V 89. minúte pohladil žrď strelou zvnútra šestnástky domáci Vila a v nadstavenom čase hosťujúci Schet napálil loptu do brvna.

Prvé stretnutie 1. predkola EL:

FK Partizani Tirana (Alb.) - ŠK Slovan Bratislava (SR) 0:0



Rozhodovali: Papir - Shimon, Balikin (všetci Izr.), ŽK: Fili, Batha - Schet, Soumah

Zostavy:

Partizani: Hoxha - Kalari (87. Atanda), Ibrahimi, Krasniqi, Arapi - Fili (87. Jaupaj), Trashi, Batha, Vila - Ramadani, Torassa (83. Bardhi)

Slovan: Mucha - Sekulič, Saláta, Burnet, Ligeon - Lásik (61. Savičevič), De Kamps - Schet, Soumah, De Sa (76. Kubík) - Zreľák



Ďalšie výsledky:

Flora Tallinn - Lincoln Red Imps 2:1 (1:0)
Góly:
35. Alliku, 49. Sappinen - 57. Chipolina

Käpäz PFK - Dacia Kišiňov 0:0

FK Rabotnički Skopje - Budučnost Podgorica 1:1 (0:1)
Góly:
80. Elmas - 36. Janketič