Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 4. jún 2024Meniny má Lenka
< sekcia Šport

Aldridge sa chce vo veku 37 rokov vrátiť, skúša to s Dallasom

Na snímke hráč San Antonia LaMarcus Aldridge a Jonathon Simmons. Foto: TASR/AP

Aldridge prišiel do Brooklynu na konci sezóny 2020/21 zo San Antonia, ale už po piatich zápasoch nečakane oznámil ukončenie kariéry.

Dallas 14. februára (TASR) - Americký basketbalista LaMarcus Aldridge sa vo veku 37 rokov pokúsi ešte raz o návrat do zámorskej NBA. Tentokrát v drese Dallasu Mavericks. Informoval o tom server ESPN.

Druhý najvyššie draftovaný hráč z roku 2006 je ako voľný hráč na skúške v Mavericks, ktorý chce do konca sezóny posilniť tím okolo Luku Dončiča. Sedemnásobný účastník All Star exhibícii hral naposledy v Brooklyne. V minulom ročníku odohral za Nets 47 zápasov s priemerom 12,9 bodu a 5,5 doskoku na zápas.

Aldridge prišiel do Brooklynu na konci sezóny 2020/21 zo San Antonia, ale už po piatich zápasoch nečakane oznámil ukončenie kariéry. Počas stretnutia mal problémy s nepravidelným srdcovým tepom. Lekári mu však povolili vrátiť sa na palubovky na jeseň 2021 a odohral ešte jeden rok v Brooklyne. Celkovo má v zámorí na konte 1076 zápasov v dresoch Portlandu, San Antonia a Brooklynu s priemerom 19,1 bodu a 8,1 doskoku na zápas.