Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Šport

Ambiciózny Drogba je už v Šanghaji, vítali ho stovky fanúšikov

Didier Drogba Foto: TASR/AP

Drogba v 34 rokoch so Šanghajom podpísal 2,5-ročný kontrakt, ktorý ho katapultuje na čelo najlepšie zarábajúcich futbalistov v celej krajine.

Šanghaj 14. júla (TASR) - Viac než tristo fanúšikov Šanghaj Šen-chua vítalo v sobotu novú akvizíciu klubu v osobe Didiera Drogbu.

Reprezentant Pobrežia Slonoviny prišiel do Číny ako hlavná prestupová bomba, aby pomohol svojmu klubu s napĺňaním ambícií a podľa vlastných slov ho nepritiahli do Ázie peniaze.

Drogba v 34 rokoch uzavrel pôsobenie v Európe ziskom trofeje v Lige majstrov a ďalšie roky v drese Chelsea Londýn vylúčil. So Šanghajom podpísal 2,5-ročný kontrakt, ktorý ho katapultuje na čelo najlepšie zarábajúcich futbalistov v celej krajine. Podľa lokálnych médií má kanonier zarábať až 15 miliónov amerických dolárov ročne.

Šanghaj sa v domácej 16-člennej Super League umiestnil v uplynulej sezóne len na 13. priečke, čo považovalo vedenie i fanúšikovia za sklamanie. Majitelia už v minulej sezóne investovali nemalé peniaze do príchodu ďalšieho zakončovateľa Nicolasa Anelku, ale výsledky sa zatiaľ nedostavili, trénerom tímu je Argentínčan Sergio Batista, ktorý nahradil počas sezóny vyhodeného Jeana Tiganu.

"Bolo by pre mňa jednoduchšie zostať v Európe, ale vybral som si Čínu. Peniaze nie sú na prvom mieste, som tu, aby som zažil absolútne novú skúsenosť. Chcem vyhrávať zápasy a stať sa šampiónom, neprišiel som si sem užiť posledné roky mojej kariéry," povedal po prílete na šanghajské medzinárodné letisko Pchu-tung.