Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Šport

Slovenskí reprezentanti v americkom futbale prehrali v derby s Čechmi

Foto: TASR/Pavel Neubauer

Nedeľňajší priateľský zápas prilákal na tribúny štadióna ŠKP Dúbravka 3500 nadšencov.

Bratislava 18. augusta (TASR) - Slovenskí reprezentanti v americkom futbale podľahli v nedeľu v medzištátnom stretnutí na štadióne ŠKP Dúbravka Českej republike 6:38. Slováci tak neuspeli v prvej fáze prípravy na ME v americkom futbale, kde budú zverenci súčasného trénera Martina Kociana účikovať v C-skupine ako nováčik.

Reprezentácia Slovenska v americkom futbale síce nestačila na český výber, no nedeľňajší zápas prilákal na tribúny štadióna ŠKP Dúbravka 3500 nadšencov, ktorí vytvorili dobrú atmosféru.Manažér slovenskej reprezentácie Milan Múdry bol napriek prehre s organizáciou spokojný. "Z pohľadu diváka na tribúne to bol fantastický zážitok. Tesne po zápase som sa rozprával s trénerom a zhodli sme sa na tom, že hlavne veľa osobných chýb nás pripravilo o lepší výsledok. Ako by však povedal laik, Čechov by sme neporazili ani v prípade, že by sme zo seba vydali obrovské maximum. Bola to prvá spolupráca s novým trénerom. Verím, že sa dohodneme na jej pokračovaní a spoločne vytvoríme proces, ktorý sa bude ďalej vyvíjať," povedal pre TASR Múdry.


Slovákov čaká v roku 2016 európsky šampionát, na ktorom sa predstavia v C-skupine ako nováčik. "Na týždeň si dáme od futbalu pokoj a následne sa budeme pripravovať na budúcu sezónu. Už teraz však môžem prezradiť, že budúci rok máme dohodnuté priateľské stretnutia s Maďarskom, ktoré nás pozvalo. Na zápase proti Česku nás dokonca oslovili aj Rakúšania, ale hrať proti ašpirantovi na európsky triumf by bola samovražda. Musíme si vyberať adekvátnych súperov zhruba na našej úrovni a tak sa pripraviť na šampionát," dodal Múdry. Slováci odohrali v doterajšej histórii iba tri medzištátne stretnutia. V roku 2010 prehrali v Prahe s Českom 14:24, vlani v Nitre so Slovinskom 26:32 po predĺžení a teraz v Bratislave opäť s Českom 6:38.

Medzištátne stretnutie, výsledok:
Slovensko - Česko 6:38 (6:27)
.