Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 19. máj 2024Meniny má Gertrúda
< sekcia Šport

Anaheim vymenil Višňovského do New Yorku Islanders

Ľubomír Višňovský na stretnutí "zlatých chlapcov" pri príležitosti 10. výročia zisku titulu hokejových majstrov sveta z Göteborgu. Foto: TASR/Pavol Neubauer

Ľubomír Višňovský by sa v novom tíme mal stretnúť s krajanom a ďalším zadákom Milanom Jurčinom, ktorý za Islanders odohral posledné dve sezóny.

New York 23. júna (TASR) - Slovenský hokejový obranca Ľubomír Višňovský zmení v rámci zámorskej NHL svoje pôsobisko.

Jeho doterajší zamestnávateľ Anaheim Ducks ho v noci na sobotu vymenil do New Yorku Islanders za právo výberu v druhom kole budúcoročného draftu.

Tridsaťpäťročný zadák odohral v minulej sezóne v drese "káčerov" 68 zápasov, v ktorých zaznamenal 27 bodov (6+21), 47 trestných minút a v hodnotení plus mínus sedem plusových bodov.

Anaheim získal Višňovského v roku 2010 z Edmontonu Oilers výmenou za obrancu Ryana Whitneyho a výber v šiestom kole tohoročného draftu.

"Myslím si, že angažovanie Višňovského bol správny ťah. Mal som tú možnosť zahrať si s ním v Los Angeles, je to skutočne skvelý obranca. V NHL už pôsobí nejaký čas a vie, ako funguje šatňa, vie odohrať dobrý zápas a vie tiež priučiť mladších hráčov," citoval oficiálny web "ostrovanov" útočníka Matta Moulsona.

Držiteľ kompletnej medailovej zbierky z MS odohral dosiaľ v NHL 11 sezón. Profiligovú kariéru odštartoval v Los Angeles Kings, neskôr pôsobil v tíme "olejárov" a naposledy v Anaheime. Celkovo odohral 771 duelov s bilanciou 450 bodov (117+333).

Višňovský by sa v novom tíme mal stretnúť s krajanom a ďalším zadákom Milanom Jurčinom, ktorý za Islanders odohral posledné dve sezóny.