Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Ancelotti bude s vedením Realu preberať svoju budúcnosť, chce zostať

Carlo Ancelotti, archívne foto Foto: TASR/AP

Skúsený kouč počas svojho obdobia doviedol Real k jubilejnému desiatemu triumfu v Lige majstrov, víťazstvu v Kráľovskom pohári, európskom Superpohári a z titulu sa tešil aj na MS klubov FIFA.

Madrid 22. mája (TASR) - Tréner futbalistov Realu Madrid Carlo Ancelotti bude diskutovať s vedením klubu o svojej budúcnosti po sobotňajšom záverečnom duele La Ligy, v ktorom "biely balet" nastúpi proti Getafe. Napriek všetkým mediálnym špekuláciám chce taliansky kouč naďalej zotrvať vo funkcii trénera španielskeho giganta.

Real zakončí prebiehajúcu sezónu bez zisku cennej trofeje. Na základe toho sa v uplynulých dňoch začali šíriť špekulácie, že prezident klubu Florentino Perez sa chystá zrušiť Ancelottiho trojročnú zmluvu rok pred jej vypršaním. Skúsený kouč však počas svojho obdobia doviedol Real k jubilejnému desiatemu triumfu v Lige majstrov, víťazstvu v Kráľovskom pohári, európskom Superpohári a z titulu sa tešil aj na MS klubov FIFA.

"Som si vedomý toho, že toto je kľúčový moment pre klub, pretože musia spraviť dôležité rozhodnutie. Ak nebudem pokračovať, zhodnotím to tak, že som tu strávil dva fantastické roky. Mali sme veľa šťastných momentov, pravdepodobne najšťastnejšie v histórii Realu Madrid. Nebudem smutný, ak ma odvolajú. Odídem s pocitmi, že som pre klub odviedol, čo som mohol," povedal Ancelotti na tlačovej konferencii po piatkovom tréningu.