Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Šport

VIDEO: Futbaloví chuligáni opäť vyčíňali. Polícia použila vodné delo

Na snímke policajt pomáha zranenému mužovi vo francúzskom Marseille 11. júna 2016. Poriadková polícia hádzala kanistre so slzotvorným plynom na futbalových fanúšikov počas tretieho dňa násilností v meste Marseiile pred zápasom základnej A-skupiny na EURO 2016 medzi Anglickom a Ruskom. Foto: TASR/AP

Bitky a výtržnosti fanúšikov pokračujú v prístavnom meste už tretí deň a nezastavili sa ani pár hodín pred výkopom zápasu "slovenskej" B-skupiny ME medzi Anglickom a Ruskom.

Marseille 11. júna (TASR) - Francúzska polícia mala aj v sobotu plné ruky práce s futbalovými chuligánmi v Marseille. Na ich rozohnanie museli použiť slzný plyn i vodné delo.

Bitky a výtržnosti fanúšikov pokračujú v prístavnom meste už tretí deň a nezastavili sa ani pár hodín pred výkopom zápasu "slovenskej" B-skupiny ME medzi Anglickom a Ruskom.

Šéf miestnej polície Laurent Nunez povedal médiám, že pri potýčkach prišlo k zraneniam päť ľudí a šiestich zatkli.

Na snímke policajt pomáha zranenému mužovi vo francúzskom Marseille 11. júna 2016. Poriadková polícia hádzala kanistre so slzotvorným plynom na futbalových fanúšikov počas tretieho dňa násilností v meste Marseiile pred zápasom základnej A-skupiny na EURO 2016 medzi Anglickom a Ruskom.
Foto: TASR/AP


Na snímke policajt zatýka muža vo francúzskom Marseille 11. júna 2016. Poriadková polícia hádzala kanistre so slzotvorným plynom na futbalových fanúšikov počas tretieho dňa násilností v meste Marseiile pred zápasom základnej A-skupiny na EURO 2016 medzi Anglickom a Ruskom.
Foto: TASR/AP


Šéf miestnej polície Laurent Nunez povedal médiám, že pri potýčkach prišlo k zraneniam päť ľudí a šiestich zatkli.

Záchranné zložky v Marseille oznámili, že jednu osobu s infarktom previezli do nemocnice a anglický fanúšik stredného veku upadol do bezvedomia. Viacero fanúšikov utrpelo pri potýčkach krvavé zranenia.

Anglickí "rowdies" premenili Marseille na bojové miesto. Chuligáni, medzi ktorými boli znovu aj Francúzi, použili ako zbrane stoličky a stoly z miestnych kaviarní a barov v oblasti Starého mosta.

K výtržnostiam sa vyjadrila aj Európska futbalová únia (UEFA). "Odsudzujeme incidenty v Marseille. Ľudia, ktoré sa zapoja do takýchto násilností, nemajú vo futbale miesto," sprostredkovala stanovisko únie agentúra AP.

Výtržnosti aj v piatok večer

Na snímke francúzska polícia zasahuje slzotvorným plynom proti fanúšikom futbalistov Anglicka v centre Marseille 10. júna 2016.
Foto: TASR/AP
Strety anglických futbalových chuligánov s francúzskou políciou pokračovali aj v piatok večer. V južnom prístavnom meste Marseille, kde Angličania v sobotu nastúpia v rámci základnej A-skupiny EURO 2016 proti Rusom, zatkli muži zákona troch fanúšikov Albiónu. Ako informovala britská televízia BBC, konflikty si vyžiadali štyroch ľahko zranených policajtov.

Poriadkové jednotky opäť použili slzotvorný plyn, výtržnosti sa rovnako ako vo štvrtok udiali pred britskými a írskymi krčmami priamo na nábreží prístavu Vieux-Port. Podľa kamerových záznamov hádzali chuligáni na policajtov stoličky, sklenené fľaše a okrem futbalových chorálov sa prezentovali aj pokrikmi "ISIS, kde ste?".



Ako pre agentúru AP uviedol majiteľ jedného z írskych barov, Angličanov provokovali miestni mladíci. "Dovtedy bol pokoj, všetci spokojne popíjali a spievali futbalové songy. Potom prišli domáci a Angličanov provokovali. Tí si to nenechali a začali problémy," uviedol Anthony Heraud z írskeho baru O'Malley's.

Zápas "slovenskej" B-skupiny Anglicko - Rusko je na programe v sobotu o 21.00 h na marseillskom Stade Vélodrome.