Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Šport

Vyhlásili anketu Lyžiar roka. Zvíťazila snoubordistka Klaudia Medlová

Na snímke Lyžiarka roka, snouboardistka Klaudia Medlová počas vyhlásenie výsledkov ankety Lyžiar roka 2014/2015 v Hoteli Patria na Štrbskom Plese vo Vysokých Tatrách 30. mája 2015. Foto: TASR/Oliver ondráš

Meno víťazky a aj desiatku nominovaných športovcov vyhlásili predstavitelia Slovenskej lyžiarskej asociácie v hoteli Patria na Štrbskom Plese.

Štrbské Pleso 30. mája (TASR) - Slovenská snoubordistka Klaudia Medlová sa stala víťazkou tradičnej ankety Lyžiar roka 2014/2015. Meno víťazky a aj desiatku nominovaných športovcov vyhlásili predstavitelia Slovenskej lyžiarskej asociácie (SLA) v hoteli Patria na Štrbskom Plese.

Medlová obsadila v marcovom finále disciplíny slopestyle na záverečných pretekoch sezóny Svetového pohára v českom stredisku Špindlerův Mlýn 2. miesto, čím vytvorila svoje maximum v elitnom seriáli. Medlová má za sebou jednoznačne najúspešnejšiu sezónu v kariére, v ktorej zažiarila ako kométa. Na Svetovom pohári v kanadskom Stonehame v oboch jej obľúbených disciplínach - slopestyle a Big Air - obsadila tretie miesta, predtým na januárových MS v Kreischbergu získala bronzovú medailu v slopestyle. V Big Airi jej cenný kov unikol u vlások, keď bola štvrtá. "Bola som prekvapená a nečakala som tento výsledok. Počula som však, že už raz sa stal Lyžiarom roka snubordista Rado Židek, takže sa teším, že je tomu takto aj teraz. Aj vďaka tomu môže byť na Slovensku snoubording ešte viac populárny. Pre mňa bude úspechom, ak si svoju výkonnosť a výsledky udržím viac rokov, nie iba jednu sezónu," konštatovala Medlová.



Najobľúbenejšou lyžiarkou roka 2014/2015, ktorá získala najviac hlasov vo webovej ankete na www.slovak-ski.sk sa stala Zuzana Stromková. Zvláštne ocenenie za významný prínos v oblasti oživenia a znovu vybudovania skokanského areálu Žlté piesky v B. Bystrici, ako jediného funkčného areálu na Slovensku udelili Ľudovítovi Kartíkovi. Za dlhoročnú prácu v Úseku akrobatického lyžovania SLA sa ocenenie ušlo i Monike Poľanovej - trénerka "najmenších" skokanov na lyžiach, pri ktorej deti absolvujú svoje prvé skoky zo skokanského mostíka. Ocenenie za dlhoročnú prácu na úseku lyžovania na tráve si prevzal aj Ladislav Šandor. SLA ocenil aj viacerých jubilantov - osobnosti lyžovania za dlhoročnú prácu pre šport a najmä lyžovanie.

Na snímke ocenená v kategórii Najobľúbenejší lyžiar roka Zuzana Stromková počas vyhlásenie výsledkov ankety Lyžiar roka 2014/2015 v Hoteli Patria na Štrbskom Plese vo Vysokých Tatrách 30. mája 2015.
Foto: TASR/Oliver ondráš



Nominovaní športovci na ocenenie Lyžiar roka 2014/2015 - v abecednom poradí:

Martin Bajčičák (bežecké lyžovanie), Matej Falat (zjazdové lyžovanie), Barbora Klementová (bežecké lyžovanie), Klaudia Medlová (snoubord), Peter Mlynár (bežecké lyžovanie), Alena Procházková (bežecké lyžovanie), Zuzana Stromková (akrobatické lyžovanie), Natália Šlepecká (akrobatické lyžovanie), Veronika Velez-Zuzulová (zjazdové lyžovanie), Petra Vlhová (zjazdové lyžovanie), Adam Žampa (zjazdové lyžovanie)


Lyžiar roka 2014/2015:

Klaudia Medlová


prehľad pódiových umiestnení Klaudie Medlovej v SP:

6. marca 2014: Kreischberg - slopestyle (3. miesto)

20. februára 2015: Stoneham - Big Air (3. miesto)

21. februára 2015: Stoneham - slopestyle (3. miesto)

14. marca 2015: Špindlerův Mlýn - slopestyle (2. miesto)


prehľad pódiových umiestnení Klaudie Medlovej na MS:

21. januára 2015: Kreischberg - slopestyle (3. miesto)
.


Na snímke legendárny slovenský lyžiar, 90-ročný Milan Húska počas vyhlásenie ankety Lyžiar roka 2014/2015 v Hoteli Patria na Štrbskom Plese vo Vysokých Tatrách 30. mája 2015.
Foto: TASR/Oliver ondráš


Na snímke legendárny slovenský lyžiar 90-ročný Otto Krajňák počas vyhlásenie ankety Lyžiar roka 2014/2015 v Hoteli Patria na Štrbskom Plese vo Vysokých Tatrách 30. mája 2015.
Foto: TASR/Oliver ondráš


Na snímke vpravo legendárny slovenský lyžiar 90-ročný Otto Krajňák počas vyhlásenie ankety Lyžiar roka 2014/2015 v Hoteli Patria na Štrbskom Plese vo Vysokých Tatrách 30. mája 2015.
Foto: TASR/Oliver ondráš


Na snímke finálová jedenástka ankety, zľava Martin Bajčičák, Matej Falát, Zuzana Stromková, Klaudia Medlová, Peter Mlynár, Alena Procházková, Natália Šlepecká, Petra Vlhová a Tomáš Žampa (za syna Adama) počas vyhlásenie výsledkov ankety Lyžiar roka 2014/2015 v Hoteli Patria na Štrbskom Plese vo Vysokých Tatrách 30. mája 2015.
Foto: TASR/Oliver ondráš


Na snímke zľava ocenení v kategórii objav roka Zuzana Medlová, Mário Kubiš, Tereza a Tatiana Suchá počas vyhlásenie výsledkov ankety Lyžiar roka 2014/2015 v Hoteli Patria na Štrbskom Plese vo Vysokých Tatrách 30. mája 2015.
Foto: TASR/Oliver ondráš