Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Šport

Argentína sa ospravedlnila za trénerove slová o Messiho zranení

Futbalista FC Barcelony Lionel Messi sedí na trávniku v šlágri 5. kola španielskej ligy FC Barcelona - Atletico Madrid v Barcelone 21. septembra 2016. Foto: TASR/AP

Edgardo Bauza totiž vyhlásil, že Barcelona sa nestará dobre o svojho hviezdneho hráča, ktorý vynechá najbližšie kvalifikačné zápasy MS pre svalové zranenie.

Barcelona 24. septembra (TASR) - Španielsky klub FC Barcelona oznámil, že Argentínska futbalová asociácia (AFA) sa ospravedlnila za slová reprezentačného trénera Edgarda Bauzu, ktorými komentoval zranenie útočníka Lionela Messiho.



Bauza vyhlásil, že Barcelona sa nestará dobre o svojho hviezdneho hráča, ktorý vynechá najbližšie kvalifikačné zápasy MS pre svalové zranenie. To utrpel v zápase španielskej ligy.

Na archívnej snímke argentínsky tréner Edgardo Bauza.
Foto: TASR/AP


Hovorca Barcy Josep Vives uviedol, že vedenie AFA už kontaktovalo klub a ospravedlnilo sa za trénerov výrok. Informovala agentúra AP.

Barcelona zvíťazila aj bez Messiho



Futbalisti FC Barcelona dosiahli v sobotňajšom zápase 6. kola španielskej La Ligy presvedčivý triumf 5:0 nad Sportingom Gijon. Úradujúci majster aj bez zraneného argentínskeho útočníka Lionela Messiho dominoval a už po prvom polčase si vybudoval dvojgólový náskok po presných zásahoch Luisa Suareza a Rafinhu.

Ďalšie góly pridali zverenci trénera Luisa Enriqueho až v záverečnej 10-minútovke, do listiny strelcov sa zapísali Arda Turan a dvojgólový Brazílčan Neymar. Barcelona je so ziskom 13 bodov na priebežnom prvom mieste tabuľky.

sumáre - 6. kolo:

SD Eibar - Real Sociedad San Sebastian 2:0 (0:0)
Góly: 57. Illarramendi (vl.), 66. Bebe, ČK: 24. Elustondo (Real Sociedad)

Sporting Gijon - FC Barcelona 0:5 (0:2)
Góly: 29. Suarez, 32. Rafinha, 81. a 88. Neymar, 85. Turan, ČK: 74. Lora (Gijon)