Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Šport

Argentínčan Ginobili mieri na štvrtú olympiádu, prisľúbil štart v Riu

Basketbalista San Antonia Spurs Manu Ginobili (20) z Argentíny. Foto: TASR/AP

Pre Ginobiliho to bude už štvrtá účasť pod piatimi kruhmi, reprezentačný tím priviedol v Aténach 2004 k zlatu a v Pekingu 2008 k bronzu.

San Antonio 25. marca (TASR) - Argentínsky basketbalový veterán Manu Ginobili bude reprezentovať svoju krajinu na OH v Riu de Janeiro. Argentínska basketbalová federácia vo štvrtok oznámila, že hviezdny rozohrávač San Antonia Spurs bude k dispozícii národnému tímu na olympijskom turnaji. Informovala o tom agentúra AP.

Pre Ginobiliho to bude už štvrtá účasť pod piatimi kruhmi, reprezentačný tím priviedol v Aténach 2004 k zlatu a v Pekingu 2008 k bronzu. Na OH 2012 v Londýne "albicelestes" s Ginobilim v zostave nestačili v zápase o 3. miesto na Rusko. Zdalo sa, že jeho olympijská kariéra sa tým uzavrie, no Argentínčania nakoniec dokázali získať miestenku do Ria vďaka postupu do finále vlaňajších majstrovstiev Južnej Ameriky. Ginobili na turnaji nehral, no bude štartovať na OH 2016, kde Argentínčania v náročnej B-skupine narazia na Španielov, Litvu, rivala z Brazílie a Nigériu.