Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 14. máj 2024Meniny má Bonifác
< sekcia Šport

Arne Friedrich sa lúči s postom športového riaditeľa Herthy Berlín

Na archívnej snímke z 5. decembra 2021 Arne Friedrich, športový riaditeľ Herthy Berlín, počas rozhovoru pred zápasom v Štuttgarte. Foto: TASR/AP

Hertha momentálne ťahá šnúru štyroch prehier a figuruje na zostupovom 16. mieste bundesligovej tabuľky, od pätnásteho Bielefeldu ju delia dva body.

Berlín 8. marca (TASR) - Bývalý nemecký futbalový reprezentant Arne Friedrich skončil na poste športového riaditeľa Herthy Berlín, v ktorej pôsobí aj slovenský obranca Peter Pekarík. Vedenie bundesligistu pritom ešte vo februári oznámilo, že s Friedrichom nepredĺži kontrakt a 42-ročný funkcionár opustí klub v lete, no v pondelok už obe strany informovali o okamžitom vzájomnom ukončení spolupráce.

"Po otvorenej diskusii sme sa rozhodli aj vzhľadom na plánovanie budúceho ročníka, že bude najlepšie, ak sa rozídeme hneď teraz," citovala riaditeľa Herthy Frediho Bobica agentúra DPA. Friedrich sa v berlínskom klube ujal funkcie výkonnostného manažéra v roku 2019 a vlani nastúpil na pozíciu športového riaditeľa. "Z rozličných dôvodov som v uplynulých mesiacoch dospel k pocitu, že môj vplyv na dôležité športové rozhodnutia klubu nie je dostatočný, aby som mohol ďalej plniť úlohu športového riaditeľa," vysvetlil bývalý kapitán Herthy.

Klub zatiaľ neinformoval o mene Friedrichovho nástupcu. Hertha momentálne ťahá šnúru štyroch prehier a figuruje na zostupovom 16. mieste bundesligovej tabuľky, od pätnásteho Bielefeldu ju delia dva body.