Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Arsenal chce zastaviť leicesterské líšky, City hrá s Tottenhamom

Arsene Wenger Foto: TASR/AP

Forma Arsenalu kolíše, minulý víkend sa však víťazstvom 2:0 nad Bournemouthom udržal v hre o titul.

Londýn 12. februára (TASR) - Manchestru City sa minulý víkend nepodarilo zastaviť rozbehnutý Leicester City a tak sú na rade futbalisti londýnskeho Arsenalu, ktorí v nedeľu od 13.00 h hostia prekvapujúceho lídra Premier League.

Leicester City prežíva sezónu ako z ríše snov. V tej minulej mal dlho problémy so záchranou a napokon obsadil až 14. priečku, no teraz figuruje na výslní a mieri za titulom, keď na čele tabuľky má pred Arsenalom a Tottenhamom už päťbodový náskok. Útočník Leicesteru Leonardo Ulloa tvrdí, že na Emirates Stadium nemôže hráčom jeho tímu podlomiť kolená dôležitosť stretnutia. "Musíme hrať našu hru, žiadny iný recept nepoznám. Náš systém priniesol ovocie v podobe prvého miesta v tabuľke, bolo by teda chybou ho meniť. Tréner nám prízvukuje, aby sme bojovali o každú loptu. Vraví nám, aby sme na ihrisku vypľuli dušu bez ohľadu na výsledok. O titule sa v šatni zatiaľ nerozprávame, aj keď sa nedá úplne ignorovať to šialenstvo okolo nás. Uvidíme, čo bude na konci sezóny," vyhlásil Ulloa, ktorého výkony sú v tieni jeho kolegu Jamieho Vardyho. Ten je s 18 gólmi najlepším strelcom súťaže a prihlásil sa o slovo u reprezentačného trénera Albiónu Roya Hodgsona.

Forma Arsenalu kolíše, minulý víkend sa však víťazstvom 2:0 nad Bournemouthom udržal v hre o titul. "Víťazstvo nad Bournemouthom bolo veľmi dôležité, aby sme nestratili kontakt s čelom tabuľky. Už sa však naplno sústredíme na zápas s Leicesterom, ktorý je favoritom na zisk titulu. S podporou našich fanúšikov ho však môžeme zdolať," povedal Arsene Wenger, ktorého tím je v tabuľke tretí len o skóre za Tottenhamom Hotspur.

Rovnako v nedeľu od 17.15 h je na programe ďalší šláger anglickej ligy, v ktorom štvrtý Manchester City privíta druhý Tottenham. Oba tímy od seba delí jediný bod. "Verím, že sa nezopakuje scenár zo zápasu s Leicesterom, v ktorom sme inkasovali rýchly gól a ten narušil našu koncepciu. Tottenham má výborného brankára a defenzívu, no naša kvalita v útoku vzbudzuje rešpekt. Keď chceme miešať karty v boji o titul, potrebujeme tri body," sršalo odhodlanie z kouča "Citizens" Manuela Pellegriniho.

Čelo tabuľky Premier League:

1. Leicester City 25 15 8 2 47:27 53
2. Tottenham Hotspur 25 13 9 3 45:19 48
3. Arsenal Londýn 25 14 6 5 39:22 48
4. Manchester City 25 14 5 6 47:26 47
5. Manchester United 25 11 8 6 32:22 41