Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 22. máj 2024Meniny má Júlia a Juliána
< sekcia Šport

Arsenal podporí kampaň proti násiliu medzi mladými, bude hrať v bielom

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Kampaň spustili v roku 2022 a toto je tretia sezóna, kedy budú mať hráči Arsenalu počas kampane inú domácu farbu dresov, ako svoju tradičnú červenú.

Londýn 5. januára (TASR) - Futbalisti Arsenalu Londýn odohrajú nedeľňajší zápas tretieho kola FA Cupu proti FC Liverpool v bielej sade dresov. Ide o súčasť kampane proti násiliu medzi mládežou.

Kampaň spustili v roku 2022 a toto je tretia sezóna, kedy budú mať hráči Arsenalu počas kampane inú domácu farbu dresov, ako svoju tradičnú červenú. K tejto kampani sa pridá aj ženský tím Gunners, v bielych dresoch nastúpia v pohári proti Watfordu.

Dresy nebudú určené na predaj, no fanúšikovia dostanú možnosť zakúpiť si tematické tričko. Celý výťažok z predaja pôjde na charitu. Kampaň No More Red už zaznamenala investície na vytvorenie bezpečnejších priestorov na hranie futbalu a organizovaných aktivít v rámci komunity. "Mladí ľudia čelia viacerým výzvam, keď vyrastajú v dnešnom svete a my nemáme všetky odpovede. Ale sme si istí, že ak budeme konať spoločne a vyjadríme podporu dostupnú v našej komunite, môžeme významne prispieť k životom týchto účastníkov," povedal Freddie Hudson, šéf komunitného centra Arsenalu.