Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Šport

Arsenal remizoval v osemfinále Pohára FA s Hullom 0:0, Kuciak nehral

Hráči Arsenalu Londýn. Foto: TASR/AP

Duel o miesto vo štvrťfinále si musí zopakovať.


Londýn 20. februára (TASR) - Futbalisti Arsenalu Londýn remizovali v sobotňajšom osemfinálovom zápase Pohára FA s Hull City 0:0 a duel o miesto vo štvrťfinále si musia zopakovať.

Domáci "kanonier" boli na štadióne Emirates lepší a vypracovali si množstvo gólových šancí, no druholigový Hull podržal výborným výkonom brankár Eldin Jakupovič. Najväčšie šance mali Alexis Sanchez, Danny Welbeck a Joel Campbell, ktorého priamy kop vytlačil Jakupovič na tyčku.

"Bol to skvelý priamy kop, ale stihol som zasiahnuť po mojej ľavej ruke. Loptu som vytlačil prstami na tyčku a som rád, že neprešla za čiaru. Vedeli sme, že to bude ťažký zápas a že sa budeme celý čas brániť. Dosiahli sme remízu 0:0 a dúfam, že v opakovanom stretnutí to bude podobné. Dnes som tu mal podporu, prišla moja malá dcérka aj otec, boli tu všetci," povedal Jakupovič, ktorému na lavičke kryl chrbát slovenský reprezentačný brankár Dušan Kuciak.

Arsene Wenger nebol s výsledkom spokojný, no priznal, že súper podal kvalitný výkon. "Opakovaný zápas pre nás nie je ideálny, no Hull bránil naozaj veľmi dobre. Mali sme vyše 20 striel, asi 70% držanie lopty, no žiadne góly. Ich brankár bol výborný a udržal ich v hre," povedal tréner Arsenalu.

Pohár FA - osemfinále:
Arsenal Londýn - Hull City 0:0

/Kuciak sedel na lavičke hostí/

Reading - West Brom 3:1 (0:0)

Watford - Leeds 1:0 (0:0)

Bournemouth - Everton 0:2 (0:0)