Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 15. máj 2024Meniny má Žofia
< sekcia Šport

Arsenal sa obáva o bezpečnosť Mchitarjana vo finále v Baku

Henrich Mchitarjan, archívna fotografia Foto: TASR/AP

Náhorný Karabach je medzinárodne neuznaný de facto štát v juhozápadnom Azerbajdžane, z ktorého 150.000 obyvateľov je približne 95 % Arménov.

Londýn 10. mája (TASR) - Anglický futbalový klub Arsenal Londýn sa obáva o bezpečnosť svojho arménskeho stredopoliara Henricha Mchitarjana vo finále Európskej ligy. Duel sa uskutoční 29. mája v azerbajdžanskej metropole Baku. Arménsko a Azerbajdžan vedú dlhodobý spor o Náhorný Karabach.

"Žiadame UEFA o to, aby zabezpečila maximálnu bezpečnosť pre Mchitarjana. Doposiaľ sme žiadne garancie nedostali," uviedol podľa agentúry DPA hovorca londýnskeho klubu. V prípade, že nebude bezpečnosť pre arménskeho futbalistu garantovaná, hrozí, že do Baku na finálový duel nebude cestovať. Arsenal sa v boji o triumf v pohárovej súťaží číslo dva stretne s ďalším londýnskym klubom Chelsea.

Náhorný Karabach je medzinárodne neuznaný de facto štát v juhozápadnom Azerbajdžane, z ktorého 150.000 obyvateľov je približne 95 % Arménov.

Na obavy Arsenalu reagovalo Ministerstvo zahraničných vecí Azerbajdžanu, ktoré londýnsky klub ubezpečilo, že Mchitarjan môže do Baku pricestovať. "Organizujeme množstvo športových podujatí, ktorých súčasťou sú aj reprezentanti Arménska. Šport a politika sú oddelené," uviedla hovorkyňa ministerstva Lejla Abdullajevová. Mchitarjan počas skupinovej fázy necestoval s Arsenalom na zápas do Azerbajdžanu. Náhorný Karabach je medzinárodne neuznaný de facto štát v juhozápadnom Azerbajdžane, z ktorého 150.000 obyvateľov je približne 95 % Arménov.