Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Šport

Artetu za kritiku rozhodcov neminie pokuta

Tréner Arsenalu Londýn Mikel Arteta reaguje počas zápasu 3. kola anglickej Premier League Arsenal Londýn - FC Fulham v Londýne v sobotu 26. augusta 2023. Foto: TASR/AP

Vedenie Arsenalu svojho trénera podporilo. Šéf rozhodcov Howard Webb naopak obhajoval rozhodnutia VAR i arbitrov priamo na trávniku.

Londýn 17 novembra (TASR) - Tréner futbalistov Arsenalu Londýn Mikel Arteta dostane pokutu za kritiku rozhodcov i systému VAR po prehre v zápase 11. kola Premier League s Newcastlom (0:1). Anglická futbalová asociácia (FA) mu umožnila do utorku vysvetliť svoje stanovisko, no trestu sa napokon nevyhne.

Arsenal si proti Newcastlu pripísal zatiaľ jedinú prehru v sezóne v anglickej najvyššej súťaži a duel rozhodla kontroverzná situácia. Španielskemu koučovi sa nepáčilo najmä to, že zákrok Joelintona na Gabriela sa neposúdil ako faul, VAR v prospech Arsenalu nepotvrdil ani ofsajd a aut. Platnosť gólu označil Arteta za trápnosť a hanebnosť. "Výroky boli nevhodné. Voči rozhodcom pôsobili urážlivo a znevážili zápas," zverejnila FA v stanovisku, ktoré cituje aj BBC.

Vedenie Arsenalu svojho trénera podporilo. Šéf rozhodcov Howard Webb naopak obhajoval rozhodnutia VAR i arbitrov priamo na trávniku.