Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Šport

AS Trenčín chce tretie double za sebou i úspech na medzinárodnej scéne

Hráči AS Trenčín oslavujú zisk titulu po zápase 33. kola futbalovej Fortuna ligy medzi AS Trenčín - MFK Skalica, 20. mája 2016 v Trenčíne. Foto: TASR/Radovan Stoklasa

Káder Trenčína sa v medzisezónnom období obmenil a noví hráči sa musia so zvyškom tímu ešte zohrať. Podľa trénera Ševelu môžu priniesť do mužstva kvalitu a konkurenciu.

Trenčín 11. júla (TASR) - Futbalisti slovenského šampióna AS Trenčín majú aj v nadchádzajúcej sezóne tie najvyššie ciele. Na domácej scéne chcú pokračovať v suverénnom ťažení a dosiahnuť tretie double (titul+pohár) za sebou, radi by uspeli aj v medzinárodných konfrontáciách. Už v stredu sa predstavia v úvodnom zápase 2. predkola Ligy majstrov UEFA 2016/2017 na ihrisku slovinskej Olimpije Ľubľana.

Káder Trenčína sa v medzisezónnom období obmenil, okrem štvorice legionárov Stefan Maierhofer, Ryan Koolwijk, Milan Rundič, Mitchell Schet odišiel spod hradu Matúša Čáka aj Dávid Guba. Medzi posilami sú Holanďania Rangelo Janga, Jamarro Diks, Kolumbijčan Pedro Barrios, Brazílčan Rafael Martins Vieira da Silva i vlastní odchovanci - Erik Prekop, Erik Mikeš, Patrik Kochan, Dominik Rolinec.

"Tí hráči, ktorí sú s nami krátko, sa ešte musia s novými spoluhráčmi zohrať. Niektorí sú tu krátky čas, ale môžu priniesť do mužstva kvalitu a konkurenciu. O tom, či sa tak stane, záleží len na nich. Prístup hráčov bol v príprave v poriadku, chalani odviedli všetko, čo bolo v nich. V tomto ohľade som spokojný," hodnotil tréner AS Martin Ševela.

V príprave odohrali Trenčania sedem zápasov s bilanciou 2-3-2 a skóre 12:10. Absolvovali sústredenia v Česku a Rakúsku, s ktorými boli tréneri spokojní. "Čo sa týka podmienok - od hotela po plochy, ktoré tu boli pripravené, boli vo veľmi dobrom stave. Odohrali sme veľmi dobré stretnutie s druhým tímom ruskej ligy FK Rostov. Tento zápas nám na druhej strane ukázal, v čom sa ešte musíme zlepšovať. V Čechách sme zdolali Spartu Praha, čo nám pridalo na psychike a sebavedomí. Tí hráči, ktorí dostali priestor, ukázali svoju kvalitu," dodal kouč Ševela.

V hre sú stále odchody opôr - Matúša Bera, Kingsleyho Madua aj Gina van Kessela, tí by ale mali s tímom absolvovať zápasy prvých predkôl LM.

Jesennú časť Fortuna ligy 2016/2017 odštartuje AS v sobotu 16. júla v Michalovciach. Do konca mesiaca hostí doma Senicu a potom cestuje do Zlatých Moraviec.

Súpiska pre jarnú časť Fortuna ligy 2016/2017:
brankári: Igor Šemrinec, Adrián Chovan, Matej Vozár

hráči v poli: Lukáš Skovajsa, Tomáš Šalata, Martin Šulek, Kingsley Madu, Dominik Rolinec, Christopher Udeh, Peter Kleščík, Rafael da Silva, James Lawrence, Ibrahim Rabiu, Patrik Kochan, Dávid Richtárech, Jakub Holúbek, Matúš Opatovský, Matúš Bero, Cchung-jao Jin, Denis Jančo, Chuang Cchung, Aliko Bala, Gino van Kessel, Rangelo Janga, Samuel Kalu, Jamarro Diks, Erik Prekop, Pedro Barrios, Erik Mikeš

odchody: Stefan Maierhofer, Dávid Guba, Ryan Koolwijk, Milan Rundič, Mitchell Schet

príchody: Rangelo Janga (Holandsko), Jamarro Diks (Holandsko) Pedro Barrios (Kolumbia), Erik Prekop (AS Trenčín U19), Erik Mikeš (AS Trenčín U19), Patrik Kochan (AS Trenčín U19), Dominik Rolinec (AS Trenčín U19), Dávid Richtárech (návrat z hosťovania Inter Bratislava) Rafael Martins Vieira da Silva (Brazília)


Realizačný tím prvého mužstva:
Hlavný tréner: Martin Ševela
Asistent trénera: Norbert Guľa
Asistent trénera: Vladimír Cifranič
Tréner brankárov: Roman Hodál
Videoanalytik: Branislav Haviernik
Technický asistent: Gideon van der Wee
Manažér A-tímu: Drahoslav Bočák
Vedúci mužstva: Jozef Hollý
Lekár mužstva: Jozef Takáč
Lekár mužstva: Milan Masaryk
Fyzioterapeut/masér: Peter Gašperák
Fyzioterapeut/masér: Jozef Liška
Masér: Marek Chorvát
Kameraman: Martin Kramský


Vedenie klubu:
Predseda predstavenstva a generálny manažér: Róbert Rybníček
Podpredseda predstavenstva: Ling Tshen La
Marketingový manažér: Igor Schlesinger
Manažér podujatí: Petra Drábová
Manažér pre medzinárodný styk a komunikáciu s UEFA: Andrej Žáčik
PR a média manažér: Martin Galajda
Manažér mládeže: Pavol Cobori
Športový riaditeľ mládeže: Igor Štefanko
Asistentka generálneho manažéra: Božena Skalíková
Bezpečnostný manažér a koordinátor pre styk s fanúšikmi: Martin Bernát
Manažér pre regionálnu spoluprácu: Ľubomír Talda
Manažér pre ekonomický úsek: Ľubica Pšenková