Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Šport

AS Trenčín uhral doma s favorizovaným Hull City cennú remízu

Trenčan František Kubík (vpravo) a hráč hostí James Chester v prvom zápase 3. predkola Európskej ligy UEFA AS Trenčín - FC Hull City 31. júla 2014 v Žiline. Foto: TASR/Radovan Stoklasa
Trenčiansky brankár Miloš Volešák v akcii v prvom zápase 3. predkola Európskej ligy UEFA AS Trenčín - FC Hull City 31. júla 2014 v Žiline. Foto: TASR/Radovan Stoklasa

Futbalisti Trenčína odchádzajú na Ostrovy s nádejnou remízou 0:0 v 3. predkole EL UEFA.

Žilina 31. júla (TASR) - Futbalisti slovenského vicemajstra AS Trenčín vo štvrtkovom prvom zápase 3. predkola Európskej ligy UEFA 2014/15 remizovali s anglickým tímom FC Hull City 0:0. Hostia mohli skórovať po hodine hry, ale pokutový kop Huddlestona zlikvidoval brankár Trenčanov Volešák. Odveta sa hrá na budúci štvrtok na KC Stadium v Hulle.

Fotogaléria zo zápasu AS Trenčín Hull City





Európska liga UEFA 2014/15 - 3. predkolo - 1. zápas:

AS Trenčín - FC Hull City 0:0



ŽK: Mišák, Hajradinovič - Livermore, Davies, rozhodoval Davide Massa (Tal.), 8254 divákov.

zostavy a striedania:

Trenčín: Volešák - Čögley, Ramon, Kleščík, Rundič - Lobotka - Kubík (67. Malec), Hajradinovič (87. Opatovský), Mišák (83. Mondek), Simon - Holúbek

Hull: McGregor - Davies, Chester, Bruce - Livermore - Essa, Meyler (65. Snodgrass), Huddlestone, Rosenior - Long (86. Jelavič), Aluko (65. Ince)


Trenčania v prvom zápase 3. predkola Európskej ligy UEFA AS Trenčín - FC Hull City 31. júla 2014 v Žiline.
Foto: TASR/Radovan Stoklasa


Priebeh zápasu

Začiatok bol opatrný z oboch strán, Trenčania i anglický favorit sa sústredili najmä na pozornú defenzívu. Hralo sa medzi šestnástkami, "tigre" z Hullu hrozili najmä po centrovaných loptách, domáci skúšali pozornosť brankára McGregora strelami z diaľky. Hráči slovenského vicemajstra sa postupne zbavili až prílišného rešpektu, osmelili sa a nebáli sa ísť aj do osobných súbojov. Ako prví mali k skórovaniu bližšie hostia, ale Livermore po centri Essu hlavičkoval meter nad Volešákovú bránku. Následne sa v dobrej šanci ocitli aj Trenčania, ale Holúbek po spolupráci s Kubíkom nemieril presne. Hull potom pohrozil hlavičkou Huddlestona a strelou Aluka, domáci kontrolovali stopérom Ramonom, ktorého pokus našiel iba dobre postaveného McGregora v bráne Hullu. Tesne pred prestávkou pohrozil Simon, ani jeden z dvojice pokusov však nebol úspešný. Trenčania mali najväčšiu šancu na skórovanie tesne po zmene strán, keď sa po individuálnej akcii presadil v šestnátske súpera Mišák, ale jeho finálny pokus kryl aj so šťastím brankár Angličanov. Mišák mohol napraviť svoje zaváhanie o dve minúty neskôr, z priameho kopu po priťuknutí od Kubíka však mieril iba tesne vedľa hosťujúcej brány. Heslo "nedáš-dostaneš" sa takmer naplnilo o päť minút neskôr. Loptu na pravej strane obrany zbytočne stratil Čögley, zobral mu ju Long, vnikol do šestnástky a následne si od domáceho obrancu vypýtal faul. Hlavný rozhodca Massa po dvoch sekundách váhania ukázal na biely bod, k lopte sa postavil Huddlestone, ale nariadený pokutový kop mu žneškodnil domáci brankár Volešák. Trenčanov to povzbudilo, veľkú šancu mal Mišák, ale neuspel ani do tretice. Hostia z Hullu sa v závere akokeby uspokojili s bezgólovou remízou, Trenčanom platonický tlak vytúžený gól nepriniesol.

Základná jedenástka futbalistov Trenčína pózuje pred začiatkom prvého zápasu 3. predkola Európskej ligy UEFA AS Trenčín - FC Hull City 31. júla 2014 v Žiline.
Foto: TASR/Radovan Stoklasa


hlasy po zápase:

Martin Ševela, tréner Trenčína:
"Škoda, že sme začali až s prílišným rešpektom. Cez polčas som hráčov nabádal k lepšiemu pohybu, aby si viac pýtali loptu. Myslím, že druhý polčas bol z našej strany na veľmi vysokej úrovni. Trochu nás pribrzdil pokutový kop, ale Miloš (Volešák) ho skvele zlikvidoval. To prebudilo aj divákov, ktorí si za to, že nás sem prišli podporiť, ten gólik zaslúžili. Ten mi k výsledku chýbal. Samozrejme, že do odvety je lepšie 0:0 ako 1:1, šance na skórovanie sme však mali a až taký kvalitatívny rozdiel medzi oboma mužstvami nebol. V odvete sa pokúsime o menší zázrak."

Steve Bruce, tréner FC Hull City: "Bol to veľmi dobrý zápas. Súper nás ničím neprekvapil, domáci hráči boli technicky výborne vybavení, ich fyzická úroveň bola hádam na lepšej úrovni ako tá naša. Presne takýto zápas sme teraz potrebovali, odhalil nám, na čom máme pracovať. Nie všetkých hráčov som mal k dispozícii, je možné, že do odvety postavím mužstvo s viacerými zmenami. Hull prišli do Žiliny povzbudiť fanúšikovia zo štyroch krajín Európy, chceme sa im poďakovať za podporu."