Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Šport

Na lavičku Trenčína smeruje Ivan Vrabec

Ivan Vrabec Foto: TASR/Henrich Mišovič

Ivan Vrabec bol počas hráčskej kariéry obrancom Petržalky, Interu Bratislava a Nitry vo federálnej lige.

Trenčín 16. septembra (TASR) - Spolupracovníkom hlavného trénera futbalistov AS Trenčín Martina Ševelu sa stal Ivan Vrabec. Podľa generálneho manažéra klubu zo Sihoti Róberta Rybníčka zostáva Ševela, ktorý prebral mužstvo po odchode Ľuboša Nosického, ďalej hlavným trénerom.

Vrabec, ktorý naposledy viedol treťoligovú Dunajskú Lužnú, sa dohodol s generálnym manažérom momentálne štvrtého tímu tabuľky najvyššej súťaže na zmluve do konca sezóny s prípadnou opciou.

"S trénerom Vrabcom sme sa dohodli na spolupráci do konca sezóny s možnosťou jej predĺženia. Po odchode Ľuboša Nosického a Dušana Kramlíka sme zobrali do realizačného tímu dvoch trénerov z našej mládežníckej základne. Naďalej sme sa však snažili doplniť tím starajúci sa o naše áčko, keďže kvalita tréningového procesu je pre nás veľmi dôležitá. Sme radi, že tréner Vrabec našu ponuku napokon prijal," povedal pre oficálny klubový portál Rybníček.

Päťdesiatjedenročný Vrabec bol počas hráčskej kariéry obrancom Petržalky, Interu Bratislava a Nitry vo federálnej lige, ako hlavný kouč viedol v Corgoň lige Nitru, kde v sezóne 2010/2011 na jej lavičke sedel spolu s Romanom Bertom štyri zápasy. Vrabec pôsobil pod Čákovým hradom v minulosti ako asistent Ivana Galáda a prostredie na Sihoti veľmi dobre pozná.

"Martin Ševela bude hlavným trénerom voči mužstvu a verejnosti. Na tom nič nemeníme. Sľúbili sme však aj to, že naplníme literu zákona voči rozpisu súťaží a vyriešime administratívne otázky ohľadom zloženia realizačného tímu. Neprichádza ale len preto, aby sme splnili formality. Tréner Vrabec tu pracoval, pozná klub, filozofiu, možnosti a dobre vie, ako chceme fungovať ďalej. Počas minulého pôsobenia sme s ním mali dobré skúsenosti," dodal Rybníček.