Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Šport

Aston Villa vyšla v EKL vo Varšave naprázdno

Futbalisti Legie Varšava oslavujú gól v stretnutí 1. kola skupinovej fázy Európskej konferenčnej lige do siete Aston Villy vo štvrtok 21. septembra 2023. Foto: TASR - AP

Výrazný podiel na cennom skalpe účastníka Premier League mal dvojgólový albánsky útočník Ernest Muci.

Varšava 22. septembra (TASR) - Futbalisti Legie Varšava sa postarali o jedno z najväčších prekvapení prvého kola skupinovej fázy Európskej konferenčnej lige. Poľský klub doma zdolal Aston Villu 3:2, výrazný podiel na cennom skalpe účastníka Premier League mal dvojgólový albánsky útočník Ernest Muci.

"Bol to magický večer, som z toho dojatý. Mali sme aj trochu šťastia, ale zaslúžili sme si ho. Tento výsledok je odrazom našej tvrdej práce," zhodnotil pre poľské médiá Kosta Runjaič, nemecký kormidelník Legie. Jeho zverenci dvakrát stratili tesný náskok, no Muci v 51. minúte rozhodol a Aston Villa nevyťažila nič ani zo šancí v závere stretnutia.

Trojnásobný víťaz Európskej ligy Unai Emery nebol na lavičke Aston Villy spokojný s výkonom tímu: "Mali sme veľmi dobré, ale aj veľmi zlé chvíle. Na začiatku prvého aj druhého polčasu sme inkasovali góly, to by sa nemalo stávať. V európskych pohároch sú vždy veľmi náročné zápasy a tento bol presne taký. V závere sme premrhali príležitosti na vyrovnanie a tak sme nevkročili do skupiny úspešne. O to dôležitejšie budú ďalšie zápasy a ja mám rád, keď máme pred sebou takúto výzvu."

Legii pomohol k triumfu plný štadión s takmer 28-tisíc divákmi. "Fanúšikovia boli naším dvanástym hráčom. Ešte sme nedosiahli náš strop, veľa toho ešte potrebujeme vylepšiť. Pre mňa i klub to bol historický večer, ale nepreceňujme toto víťazstvo. Teraz ho musíme potvrdiť aj v lige a ďalších stretnutiach v skupine," zdôraznil Runjaič.

Neuveriteľný obrat sa v druhom dueli E-skupiny podaril bosnianskemu tímu Zrinjski Mostar. Po prvom polčase prehrával doma s favorizovaným Alkmaarom 0:3, no v druhom strelil štyri góly a triumfoval 4:3. Dvoma presnými zásahmi k tomu prispel stredopoliar Zvonimir Kožulj. "Takýto priebeh je neskutočný. Bol to neuveriteľný večer pre celý Mostar, hráčov a aj fanúšikov. Práve oni nám v polčase dodali silu a v prestávke sme si povedali, že sa ešte pokúsime niečo dosiahnuť. Gól Kožulja nám dal krídla a som hrdý, že sme sa postarali o takýto obrat,“ povedal pre portál sportsport.ba kapitán domácich Nemanja Bilbija.