Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Atléta Faraha obvinil zamestnanec telocvične z napadnutia

Mohammed Farah, archívna snímka. Foto: TASR/AP

Zamestnanec telocvične, v ktorej sa Farah pripravoval uviedol, že ho 36-ročný dvojnásobný zlatý medailista z OH v Londýne v behu na 5000 a 10.000 metrov chytil pod krk a následne odsotil.

Addis Abeba 25. apríla (TASR) - Britského atléta Mohammeda Faraha vo štvrtok obvinili z ďalšieho napadnutia. Incident sa mal stať počas minuloročného kempu Faraha v jednom z hotelov bývalého olympijského víťaza v behu na 10 kilometrov Haileho Gebrselassieho v Etiópii.

Zamestnanec telocvične, v ktorej sa Farah pripravoval uviedol, že ho 36-ročný dvojnásobný zlatý medailista z OH v Londýne v behu na 5000 a 10.000 metrov chytil pod krk a následne odsotil. Dôvodom násilného konania malo byť priame obvinenie voči zamestnancovi z kopírovania tréningových metód.

Do sporu sa zapojil aj Gebrselassie, ktorý obvinil Faraha z ďalšieho napadnutia v jeho hoteli. Konkrétne malo ísť o potýčku v telocvični medzi atlétom a športovým párom. Zástupcovia Faraha však obvinenia odmietli komentovať. Informáciu priniesla agentúra AP.

Spor medzi oboma bežcami sa dostal na verejnosť v stredu po tom, čo Farah uviedol, že mu v marci v hoteli ukradli hotovosť, dva mobilné telefóny a drahé hodinky. Gebrselassie oponoval, že Farah sa "správal neúctivo" a odišiel bez toho, aby uhradil celý svoj účet.