Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

Atletico domáca remíza nepotešila, Mourinho chcel postup

Pravý obranca Atletica Juanfran (vľavo) a brazílsky útočník Chelsea Willian (vpravo) v prvom zápase semifinále futbalovej Ligy majstrov 2013/2014 Atletico Madrid - FC Chelsea Londýn na štadióne Vicenteho Calderona v Madride v utorok 22. apríla 2014. Foto: TASR/AP

Duel dvoch posledných víťazov Európskej ligy UEFA nepriniesol veľa okulahodiacich momentov.

Madrid 23. apríla (TASR) - Gólové suchoty a zranenia dvoch kľúčových hráčov Chelsea Londýn priniesol prvý semifinálový zápas futbalovej Ligy majstrov na pôde Atletica Madrid. Oba tímy sa v utorok rozišli po bezgólovej remíze a do budúcotýždňovej odvety na Stamford Bridge tak pôjdu s čistým štítom.

Duel dvoch posledných víťazov Európskej ligy UEFA nepriniesol veľa okulahodiacich momentov. Zápas začal opatrne a aj napriek prevahe Atletica sa domáci vytúženého gólu nedočkali. V dobrom nebude na stretnutie spomínať dvojica z Chelsea Petr Čech a John Terry, ktorí nedohrali pre zranenia a sezóna sa pre nich zrejme skončila. V prípade Terryho však stále žije nádej na návrat vo finále najprestížnejšej európskej klubovej súťaže, to však musí Chelsea na budúci týždeň v stredu zvládnuť odvetu. "The Blues" nemôžu v druhom súboji počítať ani s vykartovanou dvojicou Frank Lampard - Jon Obi Mikel.

"Mali sme problémy pred zápasom, počas zápasu a stratili sme štyroch hráčov - dvoch pre zranenie a dvoch pre žlté karty. Aj napriek tomu budeme bojovať," uviedol Mourinho. "Mali sme k dispozícii tri alebo štyri rohy, dva priame kopy z nebezpečných pozícií. Ak by sa nám aspoň raz podarilo skórovať, výsledok by bol oveľa potešiteľnejší. Nestalo sa tak a všetko sa rozhodne na Stamford Bridge. No už dnes som chcel vyhrať 5:0 a mať istotu postupu."

Útočník Chelsea Fernando Torres (vpravo) v prvom zápase semifinále futbalovej Ligy majstrov 2013/2014 Atletico Madrid - FC Chelsea Londýn na štadióne Vicenteho Calderona v Madride v utorok 22. apríla 2014.
Foto: TASR/AP
Mourinho nasadil do útoku Fernanda Torresa, ktorý zaujal miesto zraneného kamerunského veterána Samuela Eto'oa. Pre 30-ročného útočníka mal zápas špecifickú príchuť, keďže nastúpil proti svojmu materskému klubu. "Vrátiť sa sem po siedmich rokoch bol zaujímavý pocit, zvlášť keď sa to podarilo v semifinále Ligy majstrov. Počas zápasu sa sústreďujete na hru, ale pred a po dueli to bol naozaj pekný pocit. Ďakujem všetkým fanúšikom za to, ako ma privítali," uviedol španielsky reprezentant, podľa ktorého nebude ani jeden tím v odvete príliš zvýhodnený. "Myslím si, že výsledok 0:0 je pre oba tímy dobrý. Pre Atletico preto, lebo budú vo výhodnejšej pozícii, ak sa im podarí streliť gól. V prospech nás hovorí domáce prostredie."

V platnosti zostal fakt, že Atletico v tomto ročníku LM ešte neprehralo, resp. "Rojiblancos" v pohárovej Európe s anglickým mužstvom ešte nikdy na domácom štadióne neprehrali. "Bol to náročný zápas, typické semifinále. Ani jeden tím nedokázal nájsť recept na strelenie gólu, ktorý by rozhodol," citovala agentúra Reuters trénera Atletica Diega Simeoneho. Podľa jeho slov bude v semifinálovej odvete v lepšej pozícii súper. "Každý sa snažil zvoliť čo najlepšiu stratégiu. Napokon sa Mourinhovi podarilo uhrať prijateľný výsledok. Na svojom štadióne, so svojimi fanúšikmi a v domácom prostredí sa budú určite cítiť lepšie, ale my budeme bojovať s pokorou."

Hráči Atletica, ktoré hrá semifinále európskej súťaže číslo jeden prvýkrát za posledných 40 rokov, neboli po stretnutí s výsledkom príliš spokojní. V odvetnom súboji navyše nemôžu počítať ani s kapitánom Gabim, ktorého takisto vyradila žltá karta. "Atletico chcelo vyhrať za každú cenu. Nie je to pre nás dobrý výsledok, ale stále sme v hre. Chelsea bránila naozaj dobre. Vedeli sme, že nám nedovolia skórovať, ale myslím si, že sme predviedli útočnejšiu hru. Všetko je stále otvorené a do Londýna pôjdeme s cieľom pokúsiť sa vyhrať," skonštatoval Gabi.

Odveta je na programe 30. apríla na londýnskom Stamford Bridge.