Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Šport

Atletico hostí v šlágri LM Juventus Turín

Hráči Atletica zľava Arda Turan, Koke a Diego Godin Foto: TASR/AP

Juventus vstúpi do stredajšieho šlágra ako favorit.

Bratislava 30. septembra (TASR) - V šlágri stredajšieho programu 2. kola skupinovej fázy Ligy majstrov 2014/2015 nastúpia futbalisti Juventusu Turín v A-skupine na pôde Atletica Madrid. Arsenal Londýn sa po úvodnej prehre v Dortmunde (0:2) pokúsi získať prvé body v D-skupine doma proti tureckému Galatasarayu Istanbul. FC Liverpool so slovenským stopérom Martinom Škrtelom sa predstaví na pôde švajčiarskeho FC Bazilej v B-skupine.

Juventus vstúpi do stredajšieho šlágra ako favorit. Taliansky majster odštartoval boje v skupinovej fáze triumfom nad švédskym Malmö 2:0 a aj v domácej lige ide ako mašina. Z piatich duelov získal plný počet bodov so skóre 10:0. Lídrom ofenzívy je argentínsky útočník Carlos Tevez, ktorý strelil oba góly v súboji s Malmö a v lige pridal ďalšie štyri presné zásahy. Juventus sa na derby naladil víťazstvom v generálke nad Atalantou 3:0, kouč Massimiliano Allegri však nabáda k opatrnosti. "V Madride narazím na tím, ktorý vyhral španielsku ligu a finále Ligy majstrov prehral polminúty pred koncom. Musíme si byť vedomí, že pre nás je to veľmi dôležitý krok na postup do vyraďovacej fázy. Preto tam musíme ísť s pokojom a odohrať dobrý zápas po technickej stránke, pretože to je jediný spôsob, ako zvládnuť tak fyzicky silného súpera, navyše, keď hrá doma," povedal Allegri.

Dobrý štart do nového ročníka mali aj futbalisti Atletica. V jeho úvode zdolali odvekého mestského rivala Real 2:1 a získali španielsky Superpohár. V šiestich ligových dueloch ešte neokúsili chuť prehry, keď vyhrali štyri, dva sa skončili remízou (skóre 11:4) a so štrnástimi bodmi im patrí tretia priečka v tabuľke. Úvodný duel v LM však španielsky majster nezvládol a na pôde Olympiakosu Pireus prehral 2:3.

"Nie je normálne, že sme dostali päť gólov v dvoch zápasoch, tak ako proti Olympiakosu a Celte Vigo (2:2)," povedal brazílsky obranca tímu Miranda, ktorý to vysvetlil tým, že mužstvo prešlo v lete veľkými zmenami. Tím trénera Diega Simeoneho opustili kanonier Diego Costa, či brankár Thibaut Courtois. Opačným smerom putovali útočníci Raul Jimenez, Alessio Cerci a Mario Mandžukič, stredopoliar Antoine Griezmann, či obrancovia Cristian Ansaldi a Guilherme Siqueira. "Mužstvo sa stále hľadá a vyvíja. Keď spravíte toľko zmien, stratíte istú synchronizáciu," dodal Miranda, ktorý sa so spoluhráčmi naladil na duel vysokou výhrou nad Sevillou 4:0. V druhom zápase A-skupiny zabojuje Malmö o prvé body proti Olympiakosu Pireus.

Real jasný favorit

V B-skupine sa črtajú dve stretnutia s jasnými favoritmi. Bulharský Ludogorec Razgrad privíta úradujúceho víťaza trofeje Real Madrid a švajčiarsky FC Bazilej zase druhý tím uplynulej sezóny anglickej Premier League FC Liverpool.

Ludogorec nezvládol generálku na stredajší zápas, keď v sobotu podľahol Levski Sofia 2:3. Tréner Georgi Dermendžiev po stretnutí hovoril, ako o "vytriezvení, ktoré prišlo práve včas". "Táto studená sprcha nám iba pomôže pred súbojom s Realom," pridal sa brankár Vladislav Stojanov, ktorý pre trest vynechal prvý zápas na Anfield Road. Tam prehrali hostia len tesne 1:2, o triumfe "The Reds" rozhodol kapitán Steven Gerrard až z penalty v nadstavenom čase. "Nebude to ľahké, ale spravíme všetko pre to, aby sme uspeli. Pre Ludogorec to bude historický zápas," dodal krídelník Dani Abalo. Najväčším nebezpečenstvom pre domácich bude Cristiano Ronaldo. Real po slabšom začiatku sezóny opäť valcuje a vďačí za to práve svojmu elitnému kanonierovi, ktorý dal v úvodných šiestich zápasoch La Ligy už desať gólov, čím prekonal doterajší spoločný rekord legiend klubu Alfreda Di Stefana a Amancia Amara."Cristiano má výborný formu a to je veľmi dobré pre celý tím," povedal francúzsky stopér Raphael Varane.

Bazilej si chce napraviť chuť po vysokej prehre s Realom 1:5. Proti Liverpoolu ho nečaká nič jednoduché, no keď sa s ním naposledy stretol v skupinovej fáze Ligy majstrov, oba vzájomné duely sa skončili remízou.

V C-skupine privíta Zenit Petrohrad už od 18.00 h francúzske AS Monaco. Oba tímy vo svojich úvodných dueloch uspeli a tak sa v stredu pobijú o post lídra tabuľky. Zenit sa bude spoliehať najmä na vynikajúcu domácu formu, keďže na svojom štadióne prehral zo 48 európskych súbojov za posledných 12 rokov iba tri. Líder ruskej ligy je bez prehry aj v novom ročníku a chce nadviazať na triumf nad Benficou 2:0. V druhom stretnutí skupiny sa predstaví portugalský majster na pôde Bayeru Leverkusen. Trénera lisabonského klubu Jorgeho Jesusa trápi najviac brankárska otázka. Prvý gólman Artur nemôže nastúpiť pre trest, jeho náhradník Julio Cesar má problémy s pravou nohou a tímová trojka Paulo Lopes zase svalové zranenie. Proti Bayeru tak nastúpi pravdepodobne brankár B-tímu Bruno Varela. "Je to mladý muž s množstvom kvality a skvelou budúcnosťou. Je jedným z mladých hráčov, ktorým veríme," uviedol Jesus. Leverkusen sa nemôže spoľahnúť na obrancu Sebastiana Boenischa a defenzívneho stredopoliara Gonzala Castra, ktorí sú zranení.

Arsenal Londýn chce v D-skupine vykročiť na víťazné cesty po úvodnom zakopnutí na ihrisku Borussie Dortmund. V stredu privíta turecký Galatasaray Istanbul. "Proti Dortmundu to bol zlý zápas. Teraz sme si vedomí, že najbližší duel sme takmer povinní vyhrať, pretože inak by pre nás nastali problematické časy," uviedol pre oficiálnu stránku klubu stredopoliar Santi Cazorla. Trénera Arsene Wengera však trápi veľká maródka. Naposledy sa zranili Michel Arteta a Aaron Ramsey, mimo je aj Jack Wilshere a Mathieu Debuchy, Theo Walcott sa stále naplno nezotavil. "Všetci vieme, že Dortmund a Arsenal sú favoriti skupiny, ale vždy je priestor na prekvapenia a my patríme k najlepším tímom v Turecku a v Európe. Ideme tam podať čo najlepší výkon," povedal kamerunský obranca Galatasarayu Aurelien Chedjou. V druhom zápase skupiny si zmerajú sily líder tabuľky Dortmund s belgickým Anderlechtom Brusel.


program stredajších zápasov 2. kola LM 2014/2015:

A-skupina:

20.45 Malmö FF - Olympiakos Pireus /rozhoduje: Sergej Karasev (Rus.)/
20.45 Atletico Madrid - Juventus Turín /Felix Brych (Nem.)/

tabuľka:

1. Juventus Turín 1 1 0 0 2:0 3
2. Olympiakos 1 1 0 0 3:2 3
3. Atletico Madrid 1 0 0 1 2:3 0
4. Malmö FF 1 0 0 1 0:2 0

B-skupina:

20.45 FC Bazilej - FC Liverpool /Jonas Eriksson (Švéd.)/
20.45 Ludogorec Razgrad - Real Madrid /Craig Thomson (Škót.)/

tabuľka:

1. Real Madrid 1 1 0 0 5:1 3
2. Liverpool 1 1 0 0 2:1 3
3. Ludogorec 1 0 0 1 1:2 0
4. FC Bazilej 1 0 0 1 1:5 0

C-skupina:

18.00 Zenit Petrohrad - AS Monaco /Mark Clattenburg (Ang.)/
20.45 Bayer Leverkusen - Benfica Lisabon /Martin Atkinson (Ang.)/

tabuľka:

1. Zenit Petrohrad 1 1 0 0 2:0 3
2. AS Monaco 1 1 0 0 1:0 3
3. Leverkusen 1 0 0 1 0:1 0
4. Benfica Lisabon 1 0 0 1 0:2 0

D-skupina:

20.45 Arsenal Londýn - Galatasaray Istanbul /Gianluca Rocchi (Tal.)/
20.45 Anderlecht Brusel - Borussia Dortmund /Paolo Tagliavento (Tal.)/

tabuľka:

1. Dortmund 1 1 0 0 2:0 3
2. Anderlecht 1 0 1 0 1:1 1
3. Galatasaray 1 0 1 0 1:1 1
4. Arenal Londýn 1 0 0 1 0:2 0