Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Šport

Postup Atletica vystrieľal Mandžukič, Juventus potrebuje bod

Hráč Atletica Madrid Mario Mandžukič sa teší po strelení gólu na 3:0 a svojho druhého gólu v zápase skupiny A Ligy majstrov Atletico Madrid - Olympiakos Pireus v Madride 26. novembra 2014. Foto: TASR/AP

Atletico Madrid je prvým tímom A-skupiny tohtoročnej Ligy majstrov, ktorý si zabezpečil postup do vyraďovacej časti aktuálneho ročníka tejto prestížnej súťaže.

Madrid 27. novembra (TASR) - Čistý hetrik chorvátskeho kanoniera Maria Mandžukiča zabezpečil futbalistom Atletica Madrid postup do vyraďovacej časti Ligy majstrov 2014/2015. Zdolaný finalista z uplynulého ročníka prestížnej súťaže triumfoval doma nad Olympiakosom Pireus vysoko 4:0 a ako prvý tím z A-skupiny postúpil do ďalších bojov.

Atleticu pri prvom góle, ktorý strelil v 9. minúte Raul Garcia, pomohla hrubá chyba hosťujúceho brankára Roberta, inak odchovanca mládežníckej akadémie madridského klubu. Ten v snahe preniesť hru na polovicu súpera dlhým výkopom prihral loptu presne na nohu Juanfrana. Domáci stredopoliar ju okamžite poslal späť pred bránku a Garcia nemal najmenšie problémy otvoriť skóre. Potom prišli veľké chvíle Mandžukiča, s ktorým si grécka obrana vôbec nevedela dať rady. Chorvátsky útočník zavŕšil svoj hetrik v 65. minúte a stal sa vôbec prvým hráčom "Los Colchoneros", ktorý v Lige majstrov zaznamenal tri góly v jednom zápase.

"Do súťaže sme nevstúpili dobre, ale z úvodnej prehry sme sa poučili a od toho momentu víťazíme. Zlepšujeme sa od zápasu k zápasu, verím, že forma nám vydrží čo najdlhšie," uviedol po zápase Garcia.

Úlohu favorita potvrdil aj Juventus Turín, ktorý triumfoval na ihrisku švédskeho Malmö FF 2:0. O presné zásahy "starej dámy" sa postarali Fernando Llorente a Carlos Tevez.

Po bezgólovom prvom polčase otvoril skóre krátko po zmene strán Llorente, ktorý využil dlhý pas od Claudia Marchisia, kľučkou oklamal domáceho brankára Robina Olsena a pohodlne skóroval. Klincom do rakvy pre Švédov bol gól Teveza v 88. min, Argentínčana peknou prihrávkou našiel Paul Pogba. Stretnutie nedohral obranca domácich Erik Johansson, ktorý sa predčasne porúčal pod sprchy za protesty. Juventus dosiahol tretie víťazstvo z piatich zápasov, v záverečnom vystúpení v základnej fáze si v súboji o prvenstvo v skupine zmeria sily s Atleticom. "Dnes sme urobili dôležitý krok k postupu do ďalších bojov. Proti Atleticu chceme zabojovať o víťazstvo v skupine," povedal po zápase Tevez.