Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Šport

Bolt sa rozlúčil s londýnskym štadiónom, dostal kúsok dráhy

Jamajčan Usain Bolt. Foto: TASR/AP

Bolt dostal na pamiatku od starostu Londýna Sadiqa Khana a prezidenta Medzinárodnej asociácie atletických federácií (IAAF) Sebastiana Coea zarámovaný kúsok dráhy z OH 2012.

Londýn 14. augusta (TASR) - Po skončení všetkých disciplín naposledy patrila všetka pozornosť na atletických majstrovstvách sveta Usainovi Boltovi. Odchádzajúci jamajský šprintér nedokončil záverečné preteky svojej profesionálnej kariéry, keď sa zranil v sobotňajšej štafete 4x100 metrov.

Tento moment však nemohol pokaziť rozlúčku s aktívnou činnosťou, počas ktorej Bolt stihol stanoviť svetové rekordy na 100 i 200 metrov, získať osem zlatých olympijských medailí či štrnásť kovov na svetových šampionátoch (11-2-1). Práve na londýnskom štadióne, ktorý ho v nedeľu večer dojal vzdaním holdu, sa trikrát radoval na OH 2012. Bolt dostal na pamiatku od starostu Londýna Sadiqa Khana a prezidenta Medzinárodnej asociácie atletických federácií (IAAF) Sebastiana Coea zarámovaný kúsok dráhy z OH 2012 a absolvoval posledné čestné kolo.