Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Britská sedembojárka a štafeta USA dostanú na MS dodatočne zlato

Britka Jessica Ennisová-Hillová, archívna snímka. Foto: TASR

Už bývalá sedembojárka Ennisová-Hillová obsadila pred šiestimi rokmi na MS v juhokórejskom Daegu druhé miesto za Ruskou Tatjanou Černovovou, ktorej ale neskôr zistili doping a zobrali jej zlato.

Berlín 26. júla (TASR) - Britská sedembojárka Jessica Ennisová-Hillová a americká ženská štafeta na 4x400 metrov dostanú na blížiacich sa majstrovstvách sveta v atletike v Londýne dodatočne pridelené zlaté medaily z minulých svetových šampionátov. Informovala o tom v stredu Medzinárodná asociácia atletických federácií (IAAF).

Ennisovej-Hillovej odovzdajú zlato z MS 2011 pred domácim publikum 6. augusta, štafeta USA dostane cenné kovy z MS 2013 o dva dni neskôr. Už bývalá sedembojárka Ennisová-Hillová obsadila pred šiestimi rokmi na MS v juhokórejskom Daegu druhé miesto za Ruskou Tatjanou Černovovou, ktorej ale neskôr zistili doping a zobrali jej zlato. Podobne profitovala aj americká štafeta, ktorá na MS 2013 skončila v Moskve druhá za domácimi Ruskami, ale tie z rovnakých príčin ako Černovová o zlato prišli. Celkovo odovzdá IAAF na majstrovstvách sveta v Londýne, ktoré v britskej metropole potrvajú od 4. do 13. augusta, dodatočne zlato jedenástim atlétom a piatim tímom.