Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 2. jún 2024Meniny má Xénia, Oxana
< sekcia Šport

Výškarka Mahučichová získala na MS v Belehrade zlato

Jaroslava Mahučichová z Ukrajiny oslavuje víťazstvo v skoku do výšky žien na halových majstrovstvách sveta v atletike v srbskom Belehrade, v sobotu 19. marca 2022. Foto: TASR/AP

Mahučichová, bronzová z OH v Tokiu a úradujúca halová majsterka Európy, sa dostala na vedúcu pozíciu až v poslednej možnej chvíli.

Belehrad 19. marca (TASR) - Ukrajinská výškarka Jaroslava Mahučichová získala zlato na 18. halových MS v Belehrade vo svetovom výkone roka 202 cm. Striebro vybojovala Austrálčanka Eleanor Pattersonová, ktorej k triumfu nestačil ani halový kontinentálny rekord 200 cm. Tretia skončila Nadežda Dubovická v najlepšom halovom výkone Ázie v histórii 198 cm.

Mahučichová, bronzová z OH v Tokiu a úradujúca halová majsterka Európy, sa dostala na vedúcu pozíciu až v poslednej možnej chvíli. Pattersonová viedla ešte na výške 200, ktorou o jeden centimeter vylepšila jej vlastné doterajšie svetové maximum z Banskobystrickej latky. Lenže potom Ukrajinka dokázala prekonať 202 hneď na prvý pokus a Austrálčanke nepomohlo ani odloženie si dvoch pokusov na 204.



Halové MS v Belehrade - finálové výsledky:



ženy

výška:
1. Jaroslava Mahučichová (Ukr.) 202 cm,
2. Eleanor Pattersonová (Austr 200 - halový kontinentálny rekord,
3. Nadežda Dubovická (Kaz.) 198 - halový kontinentálny rekord,
4. Marija Vukovičová 195,
5. Irina Geraščenková (Ukr.) 192,
6. Elena Vallortigarová a Safina Sadullajevová (Uzb.) po 192