Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 22. máj 2024Meniny má Júlia a Juliána
< sekcia Šport

IAAF opäť predĺžila trest pre ruskú atletiku

Ilustračné foto. Foto: TASR AP

Vyšetrovatelia škandálu spomenuli v najnovšej správe istý pozitívny vývoj, konkrétne menovali vyplatenie 2,8 milióna eur ako náhradu za prácu vyšetrovacieho tímu.

Monaco 9. júna (TASR) - Suspendácie ruskej atletiky stále trvá. Medzinárodná asociácia atletických federácií (IAAF) opäť predĺžila trest, ktorý pre systematický doping v Rusku trvá už od novembra 2015. Účasť tamojších atlétov na svetovom šampionáte v katarskej Dauhe tak nebude možná.

Potvrdili sa sobotňajšie informácie, že IAAF zahlasovala za predĺženie zákazu. Ako informovala agentúra AP, na zasadnutí v Monacu už po jedenásty raz IAAF potvrdila zákaz platný od novembra 2015 udelený za systematické, štátom podporované dopovanie.

Vyšetrovatelia škandálu spomenuli v najnovšej správe "istý pozitívny vývoj", konkrétne menovali vyplatenie 2,8 milióna eur ako náhradu za prácu vyšetrovacieho tímu a umožnenie prístupu do moskovského laboratória.

Na druhej strane však obavy stále vyvoláva skutočnosť, že potrestaní ruskí tréneri stále vedú športovcov a vyfabrikovanie dokumentov, ktoré mali dokázať, že výškar Danil Lysenko neposkytol komisárom údaje o mieste pobytu z dôvodu choroby.