Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Šprintér Bolt mieri za dvanástym zlatom

Jamajský šprintér Usain Bolt Foto: TASR/AP

V sobotu v Londýne doviedol jamajskú štafetu na 4x100 m k postupu do večerného finále.

Londýn 12. augusta (TASR) - Usain Bolt mieri za svojím dvanástym zlatom z majstrovstiev sveta v atletike. V sobotu v Londýne doviedol jamajskú štafetu na 4x100 m k postupu do večerného finále. Ak so svojimi kolegami uspeje, rozlúči sa s bohatou kariérou ovenčený ďalším zlatom.

Úradujúci majstri a olympijskí šampióni z karibského ostrova vyhrali svoj rozbeh časom 37,95 s. Druhý ovládli Američania na čele so zlatým medailistom v individuálnej stovke Justinom Gatlinom v najlepšom čase sezóny 37,70 s.

"Bolo to brilantné. Končiť je pre mňa ťažké, no energia, ktorú mi dávajú fanúšikovia, je úžasná. Som šťastný," citovala agentúra dpa Bolta, ktorý skončil v šprinte na 100m až tretí za Gatlinom a jeho krajanom Christianom Colemanom.

"Už dlho sa nestalo, že by v jednej štafete bežali zlatý aj strieborný medailista zo stovky. To nám dodáva dôveru," uviedol Gatlin.

Medzi ženami sa taktiež darilo Američankám, ktoré ovládli svoj rozbeh v najlepšom čase sezóny 41,84 s. Jamajčanky postúpil z druhého miesta druhého rozbehu, keď ich zdolalo Nemecko.